Кои са най-популярните eSports игри през 2020 година?


Дата: 21/05, 16:41

Видео игрите са популярно забавление от десетилетия, но парите и индустрията около най-добрите eSports игри бележи все по-голямо развитие в последните години. eSports не означава, че някои приятели ще се съберат да играят дадена игра мултиплейър в хола си - esports е многомилиардна индустрия, която включва множество игри във всеки жанр, от екшън игри до спортни игри. Ние ще ви запознаем с най-популярните електронни спортове през 2020 година, базирани на редица фактори, включително зрителска аудитория, събития и общ успех.

Counter-Strike: Global Offensive

Изминаха осем години от дебщта на Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), като този eSports запази позицията си като една от най-добрите игри в света. Играта предлага на потребителите чести актуализации на, развива се доходоносен пазар, като има и много събития всяка година. Наред с продължаващите лиги като BLAST Premier и ESL Pro League, през 2020 година има множество турнири от най-високо ниво като IEM Katowice 2020, DreamHack Anaheim и двете ESL One събития съответно в Рио де Жанейро и Кьолн.

Що се отнася до зрителската аудитория, най-големият турнир през 2019 г. за CS:GO беше IEM Katowice, който събра 1,2 милиона гледания с награден фонд от 1 милион долара. В момента присъдените награди на тази игра са малко над 91 милиона долара. В сайта на HLTV има всички предстоящи CS:GO турнири, като там може да се информирате за предстоящите събития.

League of Legends

League of Legends е един от най-известните eSports в света. Изминаха почти 11 години от пускането на League of Legends , а присъдената обща парична наградана сума е 73,5 милиона долара при над 2400 събития. Южна Корея е най-популярният и успешен пазар за LoL, като осем от първите 10 играчи в света са от страната. Всъщност само един играч в топ 25 - Лука "PerkZ" Перкович - е от държава, различна от Южна Корея или Китай, което показва популярността и господството на двете азиатски държави в LoL. Що се отнася до активните играчи, информация от миналата година гласи, че има около осем милиона едновременно активни потребители на ден, а това доказва популярността на този eSport.

Fortnite

Fortnite e най-бързо прогресиращият eSport в света. Над 80 милиона долара са били раздадени като награди само за две години. Играта завладя света, когато стартира през септември 2017 г., а като esports Fortnite все още има много да се развива. Миналата година видяхме най-голямото събитие на Fortnite като esports някога – това бе Световното първенство на Fortnite в Ню Йорк. Все още нищо не е потвърдено за 2020 г., но всички очакват Epic Games да увеличат наградите за следващото Световно първенство. Благодарение на сумата, която Epic раздаде през 2019 г., Fortnite бързо надмина повечето електронни спортове, за да е с третата най-висока наградна сума за всички времена, като само CS: GO и DotA 2 са предлагали по-голям награден фонд.

Други популярни електронни спортове са Call of Duty и Dota 2. По време на пандемията всички eSports отчетоха голям пгорес, тъй като бяха основно забавление на играчите в онлайн букмейкърите. Същото може да се каже и за редица виртуални спортове онлайн, сред които футбол, тенис и баскетбол. Много хора залгаха на виртуален баскетбол в Efbet, тъй като всички баскетболни първенства в света бяха преуставенони заради пандемията на Covid-19.

*публикация

 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Оранжев код: Български градове ще изпитат силата на Майката Природа в следващите часове
Дата: 28/03, 12:31

Бойко Борисов призова президента да не слага Росен Желязков или Димитър Главчев за премиер
Дата: 28/03, 12:26

Важна промяна за документите за жилищата ви в кадастъра
Дата: 28/03, 12:24

Урок по история: Името на този български владетел значи Вълк
Дата: 28/03, 12:15

Кирил Петков с призив към президента: Нека изборите да са "2 в 1"
Дата: 28/03, 12:12

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия