"Флагман": 5-звездният Холандски комплекс в Поморие остава затворен през Лято 2020?


Дата: 27/05, 15:09

Най-големият хотелски комплекс в Поморие - 5-зведният „Сънсерт Ризорт“, няма да отвори врати през лято 2020, съобщи Флагман.бг. Комплексът всяка година посреща хиляди туристи предимно от скандинавските страни, Румъния и Китай, но заради пандемията от Covid-19 „Сънсерт Ризорт“ ще остане затворен това лято.

Единствените, които ще могат да посетят луксозната крайморска перла в Поморие ще са собствениците на апартаменти в комплекса.

"Сънсен Ризорт" се намира на входа на Поморие и впечатлява всички гости на курорта. Луксозният крайбрежен комплекс е истинско бижу, каквото има по топ дестинациите в Европа, САЩ и Близкия изток. През нощта композицията от сгради оформя кораб греещ над морската шир.

На тази приказна гледка се любуваха туристите от кея на курортния град, но през лятото ефектното архитектурно бижу ще остане потънало в мрак.

Архитектурният мастодонт осигуряваше работа в продължение на години предимно на местните жители. Това лято обаче многочисленият персонал, поддържащ огромната база от 5 апартхотела, вили, четири външни басейна, барове и ресторанти, водни атракции, вътрешен басейн и т.н. няма да бъде нает и ще трябва да си търси друга работа за сезона.

 „Холандското“, както го наричат местните, заради първоначалния му инвеститор, вложил 80 млн евро в изграждането му, сега е собственост на Боян Бонев. Бизнесменът е един най-големите инвеститори по българското Черноморие и доразви комплекса като изгради и аквапарк, а през 2017-та доведе над 200 китайци, на които предложи апартаменти на зелено при бъдещето разширение на „Сънсет Ризорт“, което вече е в процес на реализация.

Бонев изгражда ново крило на „Сънсет“, непосредствено до аквапарка. Скелетът на новата многоетажна сграда бе издигнат бързо, но довършителните дейности по мащабния проект се забавиха. Към момента новото крило е издигнато само на груб стореж.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нинова: Най-добре е на 9 юни изборите да са "2 в 1"
Дата: 28/03, 13:12

Заместник-кмет: Община Варна разреши казуса с физкултурния салон на VII СУ „Найден Геров"
Дата: 28/03, 13:06

Проф. Киров обяви коя жена ще бъде следващия премиер
Дата: 28/03, 13:00

Жестоко пребита е участничка в Ергена на Свети Валентин
Дата: 28/03, 12:431 Коментар

Полицаи от Благоевград преследват мъж, отвлякъл млада жена
Дата: 28/03, 12:42

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия