Тръмп плаши да закрива социални мрежи


Дата: 27/05, 16:16

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши, че ще регулира или закрие компании, опериращи социални мрежи, ден след като "Туитър" за първи път добави предупреждение към някои от неговите публикации в социалната мрежа, каращи читателите да проверят фактологичната вярност на твърденията на американския държавен глава, съобщава "Ройтерс", цитирана от News.bg.

Тръмп, без да предлага никакви доказателства, повтори обвиненията си за политически пристрастия на подобни технологични платформи, като написа в профила си в "Туитър": "Републиканците смятат, че платформите на социалните медии напълно заглушават гласовете на консерваторите. Ние силно ще ги регулираме или ще ги затворим, преди изобщо да допуснем това да се случи."

Той подчерта: "Спазвайте законите и разпоредбите, СЕГА!!!!"

Представители на "Туитър" и "Фейсбук" все още не са коментирали думите на Тръмп. Акциите на компаниите се понижиха след неговите публикации.

В двойката от ранните сутрешни постове републиканският президент отново взриви бюлетини за поща. Тръмп публикува подобни туитове по темата за гласуването във вторник, който беше преместил Twitter, за да добави сигнал за синьо възклицание под тези туитове, за да предупреди, че твърденията му са неверни и са били откачени от проверките на фактите.

Драматичната промяна от страна на технологичната компания, която затегна политиките си през последните години на фона на критиките, че подходът й на ръка позволява на дезинформация да процъфтява, накара Тръмп да го обвини, че се намесва в предстоящите президентски избори в САЩ.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Единият от шофьорите на катастрофиралия в Турция автобус е българин
Дата: 20/04, 15:00

Първата доставка на ядрено гориво от "Уестингхаус" пристига в АЕЦ "Козлодуй"
Дата: 20/04, 14:501 Коментар

Радев: Предложението на Главчев е авангардно, в понеделник ще направим последен разговор
Дата: 20/04, 14:34

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 14:30

Министър Петкова: Към 18 април Фискалният резерв е в размер на 10,9 млрд. лв.
Дата: 20/04, 14:281 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия