Най-възрастният мъж почина на 112 години


Дата: 28/05, 22:11

Най-възрастният мъж на планетата почина на 112 години

Най-възрастният мъж на планетата, британецът Боб Уейтън, се спомина на 112-годишна възраст, съобщи агенция Прес асосиейшън, позовавайки се на семейството на дълголетника, предаде БТА. Причината за кончината на Боб Уейтън от град Олтън в южното графство Хемпшър е станало раково заболяване. Титлата на най-възрастен мъж на планетата премина при англичанина от японеца Читецу Ватанабе, който почина на 23 февруари на възраст 112 години и 355 дни.

Най-възрастният човек на Земята е японката Кане Танака. Заради разпространението на новия коронавирус във Великобритания Уейтън не можа да отпразнува рождения си ден със семейството си. Той има три деца, десет внуци и 25 правнуци. "Аз съм обикновен човек, комуто просто провървя да живее дълъг живот", каза Уейтън в интервю миналата година за в."Дейли мейл".



По думите му в детството и той "като всички" преболедувал паротит, коклюш и шарка, преживял две епидемии от испански грип и две световни войни, живял е в Канада и Тайван, където научил китайски език, прекарал малария и успешно се възстановил след "две или три операции". Уейтън беше инженер по образование, през Втората световна война работел в завод, произвеждал самолети за Британската империя. Напоследък, за да запълва времето си, той правеше играчки мелнички, които продаваше по 40 лири и даряваше парите за благотворителност.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Тонове пластмаса се носят във водите на Дунав
Дата: 29/03, 00:41

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 00:30

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 29/03, 00:30

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 29/03, 00:30

29 март 1848 – Ниагарският водопад престава да тече
Дата: 29/03, 00:15

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия