„Туитър“ пак лепна етикет "възхвала на насилие" на туит на Тръмп


Дата: 29/05, 14:42

Социалната мрежа „Туитър“ отново се намеси след публикации на президента Доналд Тръмп. Етикет „възхвала на насилие“ беше поставен на туит, в който Тръмп коментира избухналите размирици в Минеаполис и нарича протестиращите „бандити“, които „петнят паметта на Джордж Флойд“, съобщи bg-voice.com.

„Няма да позволя това да се случи,“ продължава публикацията и заради следващите думи „Туитър“ я отбелязва като „възхваляваща насилие“ заради последния ред и „риска да вдъхнови днес подобни действия“: „Току-що говорих с губернатора Тим Уолц и му казах, че Армията е с него. При всяка трудност ще поемем контрол, но когато започне плячкосването, започва и стрелбата.“

„Публичният интерес“ обаче предполага туитът да остане достъпен, обяснява отделът за публични комуникации на компанията. В тази категория според социалната мрежа влизат публикации на „избрани и правителствени служители“.

Последната фраза на Тръмп, за която говори „Туитър“, препраща към Маями. Смята се, че я е използвал началникът на полицията в града през 1967 г. по време на размирици, започнали след случай на полицейско насилие срещу чернокож.

Това е вторият случай за дни, в който назрява напрежение между платформата и президента. Предупреждение, че Тръмп публикува неверни твърдения, подтикна държавния глава да подпише указ с призив за отслабване на защитата от отговорност на социалните мрежи.

Националната гвардия на САЩ се намеси, след като Минеаполис, главният град в щата Минесота, трета нощ бе разтърсен от размирици заради смъртта на чернокож. Коментар на президента Доналд Тръмп по темата се оказа отбелязан с предупреждение, че може да вдъхнови насилие, в момент на напрежение между него и социалните мрежи.

Джордж Флойд, на 46 години, почина в понеделник, след като видеоклип показа как опитва да си поеме дъх, докато бял полицай е сложил коляно върху врата му.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ергенът разрева варненката Маги
Дата: 24/04, 20:40

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 24/04, 20:40

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 24/04, 20:40

Служебният премиер обеща до 15 май да бъдат изплатени парите на земеделците
Дата: 24/04, 20:30

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 24/04, 20:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия