Първан Симеонов скочи на Слави Трифонов: Хванал е "мангъровския“ патос за COVID-19. Тази ниша не е грамадна


Дата: 29/05, 15:11

Снимка: Булфото, архив

"Кризата с COVID-19 неизменно ще докара нови играчи на политическата сцена и ще трансформира старите". Това коментира социологът Първан Симеонов пред "Фокус".

"Слави Трифонов например хвана "мангъровския“ патос – на алтернативния прочит на ситуацията. Тази ниша не е грамадна, но той си я монополизира. Негова си е и е любопитно дали ще има шансове. По всичко личи, че набира такива. Няма да липсват и по-радикални играчи, видяхме протеста на "Възраждане“. Няма да липсват и традиционните заявки за десницата или по-скоро либералите, по-западните кръгове у нас.

Много любопитна е ситуацията при Патриотите, които избраха интересна стратегия. Те се превърнаха от радикали в представители на разума. Корона кризата предизвика сериозни трусове в политическото пространство. Сигурното е, че ситуативната оценка за справянето на управляващите със случващото се, беше добра. Наесен предстои да разберем дали те ще да я претворят в политическа“, обясни Симеонов.

Първан Симеонов каза още, че Мая Манолова, която не е нов играч, се позиционира доста своевременно благодарение на социалната си програма. Тя трудно би могла да бъде изпреварена, защото другият социален играч – БСП – в момента се занимава предимно със себе си, добави той. Социологът изрази надежда наесен положението у нас да бъде повече политическо, отколкото здравно. Летният период ще бъде една почивка преди да започне най-интересното, обобщи той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Строителна фирма зазида Елин Пелин в Пловдив
Дата: 23/04, 14:26

Поставят избирателни секции в 60 държави
Дата: 23/04, 14:25

Завръщат се Митко Каратиста и "Делта гард": Върнаха му лиценза от най-високо ниво
Дата: 23/04, 14:22

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 23/04, 14:20

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 23/04, 14:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия