Протести в Италия срещу правителството


Дата: 30/05, 18:33

Снимка pexels

Няколкостотин души излязоха днес на протест в Милано срещу италианското правителство, пренебрегвайки мерките за социална дистанция, наложени заради коронавируса, предаде БТА, цитирайки АНСА. Някои от демонстрантите бяха свалили и маските си, за да могат да скандират антиправителствени лозунги.

Демонстрантите от Движението на оранжевите жилетки се събраха на площада пред миланската катедрала, за да изразят недоволството си от действия на кабинета на Джузепе Конте. Подобен протест имаше и в Болоня, където също бяха пренебрегвани мерките за социална дистанция. В Рим демонстранти от оранжевите жилетки и от крайнодясното движение Казапаунд също се събраха на протест.

Движението на оранжевите жилетки се зароди в Италия миналата година по примера на Движението на жълтите жилетки в съседна Франция. Демонстрантите носят светлоотразителни оранжеви жилетки и призовават за ново избрано от народа правителство и за връщане към италианската лира.

Начело на Движението на оранжевите жилетки е бившият италиански карабинер, генерал Антонио Папалардо. Движението участва миналата година в областите избори в Умбрия, но спечели едва 0,13 процента от гласовете. Сега демонстрациите са породени от това, че коронавирусната криза е изпразнила джобовете на някои италианци. Днес на протестите се чуха и скандирания от сорта: "Тук има хора, които не са яли. Тук има хора, които от 4 месеца не са получавали заплата. Гладни сме".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 26/04, 02:40

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 26/04, 02:40

Манчестър Сити с важна крачка към титлата
Дата: 26/04, 02:30

Гръцките хотелиери са недоволни от високите данъци
Дата: 26/04, 01:57

Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 26/04, 01:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия