Носителят на Балканския рали трофей Йордан Атанасов с жест към млади таланти


Дата: 31/05, 11:18

Носителят на Балканския рали трофей в клас ERT 2 Йордан Атанасов и неговия отбор ART Racing дадоха шанс на четири от най-талантливите млади български рали екипажи да седнат зад волана на професионален рали автомобил – Mitsubishi Lancer Evo IX на част от скоростния етап „Върбица“, който дълги години се използваше в легендарното рали „Албена“.

Зад волана на състезателния автомобил застанаха последователно Станислав Владимиров и Чавдар Събев, Мартин Коев и Димо Бозуков, Тодор Атанасов и Владимир Владимиров, Ясен Обретенов и Калоян Шантанов. Талантливите състезатели получиха ценни наставления от Йордан Атанасов за поведението на Mitsubishi-то и изпробваха своите възможности с него по завоите на една от най-трудните и технични скоростни отсечки в България.

Всички участници в днешния тест, организиран от ART Racing с помощта на моторните масла Bardahl, споделиха своето вълнение и отлични впечатления от поведението и мощта на състезателния автомобил, който претърпя пълна ревизия в последните месеци.

"Това беше идея на клуба, която обмисляхме от доста време. Като прохождащ състезател съм си казвал и мечтаел: "Кога и аз ще мога седна в такъв автомобил като на силните екипажи", и реших да предоставя тази възможност на състезатели, които са от Варна и региона, и ми направиха впечатление с постигнатите от тях резултати" - сподели Йордан Атанасов, носител на три титли в клас ERT 2 на Балканския рали трофей.

Изпитанията преминаха без никакви проблеми и всички участващи екипажи изразиха надеждата си, че в бъдеще ще могат да намерят нужната подкрепа, за да се състезават с подобен тип расови машини.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Заради смяната на часа в събота срещу неделя всички влакове с ново разписание
Дата: 29/03, 17:04

Майки водят синовете и дъщерите си за развод при адвокат
Дата: 29/03, 16:591 Коментар

Депутатите оправят казуса със служебните премиери на първо четене
Дата: 29/03, 16:47

Александър Андреев: Първа точка във всички предизборни кампании трябва да е “сгрешихме”
Дата: 29/03, 16:35

Багерите и валяците се връщат на АМ "Хемус"
Дата: 29/03, 16:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия