БФХандбал обяви край на сезона. Локомотив отново е шампион


Дата: 31/05, 11:43

Българската федерация по хандбал официално сложи край на първенствата в „А“ и „Б“ група при мъжете и жените. Това стана факт на заседание на УС на хандбалната централа, съобщава Dsport.

За крайно се приема класирането до момента на прекъсването на шампионатите заради пандемията от коронавирус и обявеното извънредно положение. Така варненският Локомотив за четвърти пореден път, и общо 12-ти в клубната история, печели шампионската титла при мъжете. Вицешампион е отборът на „Пирин 64“ (Гоце Делчев), а бронзовите медали са за състава на „Осъм“ (Ловеч). Спартак (Варна) приключва пети.

При дамите за трета поредна година златото е за тима на „Бъки“ (Габрово), който, както и през 2019-та, печели дубъл – титла и купа на страната. Подгласник на шампиона е отборът на „Етър 64“ (Велико Търново), а бронза, за пръв път в историята на клуба, отива при ОФК „Поморие“.

Финалният турнир от Купа България при мъжете няма да се проведе.

При подрастващите, с оглед на динамично променящата се ситуация с Ковид-19, се отлага вземането на окончателно решение относно прекратяването или доиграването на финали на първенствата. Очакват се допълнителни разпоредби от страна на ММС.

На този етап организирани състезания под шапката на БФХ не се предвиждат до края на месец август или началото на септември, за когато се планира да се проведе ДП по плажен хандбал.

В международен план, към този момент УС на БФХ реши страната ни да подаде заявка за участие в квалификация за ЕП за мъже. Мъжкият национален отбор ще участва и в 4-то издание на турнира IHF Emerging nations championship. Ще бъде потвърдено и участието на националния отбор за юноши до 18 на M18 EHF Championship`2021. Очаква се страната ни отново да бъде определена за домакин на първенството, което е насрочено за  януари. Подадени са заявки за участие и в европейските шампионати за девойки до 17 и 19 години през 2021 година.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 20/04, 05:10

Предупреждение за интензивни валежи на места в събота
Дата: 20/04, 04:00

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 03:50

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 03:50

Валери Божинов облича отново екипа на Етър
Дата: 20/04, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия