Радан Кънев: Ако милиардите от ЕС бъдат откраднати по познатите схеми, нашите деца ще живеят в още по-изостанала страна и ще плащат дългове


Дата: 01/06, 14:46

Радан Кънев, Фейсбук

Днес десетки български политици, понякога с детска снимка на профила, споделят колко ценни за нас са децата. Тук със сигурност няма спор.

Но работата на политиците не е да честитят празници. Работата на политиците, много подобно на родителите, е да вземат решения на днешни проблеми, за да не се сблъскват от утре децата ни с тях. За да живеят децата ни в по-добро от днешното общество. Да бъдат по-образовани и подготвени за живота, да бъдат по-здрави, по-сигурни, по-богати от родителите си.

Днес ЕС обсъжда най-големия инвестиционен пакет в историята си. Целта на този План за възстановяване и модернизация е именно да няма "изгубени поколения", именно днешните деца да живеят в по-здрав, сигурен, по-зелен свят, да живеят в по-силна, по-независима и по-сигурна Европа.

Начинът, по който средствата от този план ще бъдат инвестирани, ще определи икономическата съдба на децата ни - и на тези, които вече са пълнолетни, и на тези, които едва са родени. Ако средствата бъдат честно и прозрачно инвестирани в наука, в изследвания, в технологии, в зелена енергия и модерна индустрия, в знание и чиста околна среда, нашите деца ще живеят по-дълго, по-щастливо и по-богато от нас.

Ако фондовете на ЕС бъдат откраднати по познати схеми или предизборно пропилени, нашите деца ще живеят във все по-изоставаща, замърсена и бедна страна, но ще имат и още един дълг за изплащане.

Ето това е темата на политиците днес. Другото са популистки лигавщини.

И разбира се - честит празник на прекрасните ни деца.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Тонове пластмаса се носят във водите на Дунав
Дата: 29/03, 00:41

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 00:30

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 29/03, 00:30

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 29/03, 00:30

29 март 1848 – Ниагарският водопад престава да тече
Дата: 29/03, 00:15

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия