Младият лекар д-р Китов върна от оня свят припаднала жена в Пазарджик


Дата: 01/06, 16:31

Лекар от Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик спаси жена, припаднала в двора на болницата. Д-р Иван Китов я вижда на стълбите пред Родилна зала и веднага се притичва на помощ. Жената се оказва в безсъзнание, без пулс и без признаци за дихателна дейност. Д-р Китов я обръща по гръб и започва сърдечен масаж, съобщи marica.bg.

Началникът на Кардиологично отделение д-р Николай Андреев, който след малко се озовава на мястото помага за възстановяване на пулса и дишането на жената, изпаднала в клинична смърт. Д-р Николай Недялков и д-р Гергана Анчева са медиците от дежурния екип на Спешно отделение, които заедно с дежурните медицински сестри и санитари поемат случая. 61-годишната жена от с. Семчиново е прехвърлена с носилка до Спешно отделение, където реанимационните дейности продължават. След като е стабилизирана, тя е освободена за домашно лечение, след като отказва да бъде настанена в болницата.

Ръководството на МБАЛ-Пазарджик изказва огромната си благодарност и уважение към д-р Иван Китов от Акушеро-гинекологично отделение и началника на Кардиологично отделение д-р Никола Андреев за бързата и адекватна реакция при спасяването на човешки живот.

Бъдете здрави, за да продължавате да лекувате и помагате на хората, ръководени от Хипократовата клетва. Вашият професионализъм и компетентност за пореден път показват, че в болницата работят изключително отговорни медици. Гордеем се, че имаме такива лекари - Хора с големи сърца и Професионалисти! - пишат от МБАЛ-Пазарджик.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ПР експерт: Ротацията все пак се състоя
Дата: 19/04, 19:40

Над 75 ученици от Първа езикова гимназия имаха срещи с наказателни съдии от Варненския окръжен съд
Дата: 19/04, 19:23

Гроздан Караджов: Почти 2/3-ти от тока се потребява през нощта
Дата: 19/04, 19:102 Коментара

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 19:10

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 19:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия