Мъж убил гостенката си и скрил тялото в мазето в Кюстендил


Дата: 01/06, 16:33

Снимка Булфото

Окръжен съд - Кюстендил проведе разпоредително заседание по дело с обвиняем за убийство, в условията на опасен рецидив, предвид многобройните осъждания на подсъдимия Божидар С., на 55 г., пише dunavmost.com.

Той е обвинен в убийството на 32-годишната Мариана Д., извършено в Кюстендил на 13.05.2018 година. За това престъпление, законът предвижда затвор за срок от 15- 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Във фаталната нощ жената гостувала на Божидар в дома му, където се почерпили с алкохол и се скарали. Той грабнал нож и я промушил няколко пъти.

След това увил тялото в чувал и го преместил в мазето. Открито било след десетина дни.

Съдът одобри съгласие за разглеждане на делото по реда на съкратеното съдебно следствие, без да се разпитват свидетелите - 28 на брой и вещите лица, изготвили 4-те експертизи, с изключение на вещото лице д- р Николчев, автор на съдебно-медицинската експертиза.

Петчленен състав, под председателството на съдия Надя Георгиева промени мярката за неотклонение на обвиняемия, от „Подписка“ в „Задържане под стража“.Б. С. е осъждан многократно, излязъл е от затвора през април тази година. Определението беше изпълнено незабавно от служители на съдебна охрана. То може да се обжалва пред САС.

Съдът конституира като частни обвинители майката и малолетния син на пострадалата и допусна за съвместно разглеждане в съдебното производство гражданските искове на близките на починалата Мариана Д. Майката и синът / на 11 години / претендират за по 100 000 лв. обезщетение от подсъдимия, за преживените болки и страдания, а бащата и двамата братя на пострадалата предявиха граждански искове за по 50 000 лв.

Окръжен съд – Кюстендил насрочи делото за 5 юни.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



3,2 по Рихтер в Румъния
Дата: 28/03, 10:43

Община Варна организира кампания за набиране на нови приемни семейства
Дата: 28/03, 10:36

Стартира футболна лига за ветерани 40+ във Варна
Дата: 28/03, 10:29

Путин твърди, че Русия няма план да напада Европа, както твърдеше и за Украйна
Дата: 28/03, 10:29

Алгафари: Големият проблем е колко време ще остане служебното правителство
Дата: 28/03, 10:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия