Предлагат ново увеличение на парното и топлата вода


Дата: 03/06, 20:40

Ново увеличение на цените на парното и топлата вода от юли предлага комисията за енергийно и водно регулиране. Отоплението ще поскъпне с между 3 и 18 на сто в сравнение с настоящата цена.

Изчислени обаче спрямо цените през целия отоплителен сезон, новите ще бъдат по-ниски, обясниха от енергийния регулатор. Най-голямо ще бъде намалението в Плевен, София и Пловдив.

Най-малко намаление ще има във Варна и Разград. Новите цени ще важат една година. От енергийният регулатор обясниха пред "По света и у нас", че се налага да бъдат увеличени цените заради очакваното поскъпване на природния газ през есенно-зимния сезон. Темата коментира и енергийния министър Теменужка Петкова.

Теменужка Петкова - министър на енергетиката - На база на изходните данни,които Булгаргаз е предоставил, на база на заявленията на Булгаргаз, на база на предоговарянето на цената на природния газ за България между Булгаргаз и Газпром категорично мога да кажа, че не е налице основание за покачване на цената на топлинната енергия. Напротив, цената на топлинната енергия ще бъде намалена Булгаргаз даде заявления за цената на месец юни,която е с 9% по-ниска спрямо цената за май, така че не е налице никакво основание за притеснение от страна на потребителите и основание за покачване на цената на топлинната енергия. Аз смятам, че КЕВР щу внесе яснота по този въпрос.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 14:50

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 14:50

Банките предупредиха българите за влоговете им в лева и евро
Дата: 19/04, 14:47

Полицията в Сливенско провежда акция срещу джигитите на пътя
Дата: 19/04, 14:40

Картата на НИМХ показа в следващите 24 часа небето ще се отвори над 7 области в България
Дата: 19/04, 14:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия