Богатството на милиардерите в САЩ е нараснало с 19% по време на пандемията


Дата: 04/06, 22:02

Джеф Безос е успял да увеличи богатството си с около 36,2 млрд. долара, докато състоянието на Зукърбърг е набъбнало с около 30,1 млрд. долара

Общото богатство на американските милиардери, в това число основателя на Amazon.com Джеф Безос и изпълнителния директор на Facebook Inc Марк Зукърбърг, се е повишило с 19%, или с над половин трилион долара, откакто пандемията от COVID-19 връхлетя САЩ, сочат данни на Института за политически изследвания (IPS), разкрива Investor.bg по данни на Ройтерс. 

По време на 11-те седмици от 18 март, когато Вашингтон започна да налага ограничителни мерки, богатството на най-богатите американци е нараснало с 565 млрд. долара, като в същото време 42,6 млн. граждани на САЩ подават заявления за обезщетение при безработица.

Тази статистика ни напомня, че оставаме по-разделени икономически и расово, в сравнение с предишни десетилетия“, споделя Чък Колинс, съавтор на доклада.

През въпросните 11 седмици Джеф Безос е успял да увеличи богатството си с около 36,2 млрд. долара, докато състоянието на Зукърбърг е набъбнало с около 30,1 млрд. долара. Нетното богатство на изпълнителния директор на Tesla Inc Илон Мъск също е нараснало с 14,1 млрд. долара.

Само през изминалата седмица богатството на американските милиардери се е повишило със 79 млрд. долара, сочат данни от доклада.

 

Дунав мост



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 24/04, 22:40

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 24/04, 22:40

Ергенът пред Криси: Най-голямата ми грешка е, че приех човека до себе си за даденост
Дата: 24/04, 22:29

Доказаните случаи на заболели от коклюш вече са 314
Дата: 24/04, 22:13

Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 24/04, 22:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия