Варна събира капачки за благотворителност днес


Дата: 06/06, 12:37

Снимка Петел

Варна провежда мащабната благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки под наслов "Аз Вярвам и Помагам" . Капачките, които хората ще донесат трябва да бъдат чисти и да бъдат предадени в торби или чували. От 09:00 ч до 16:00 ч на площада пред Катедрален храм "Св. Успение богородично" във Варна всеки желаещ може да донесе своите пластмасови капачки, които ще бъдат предадени за рециклиране. Със събраните средства отново ще се закупи медицинска апаратура в помощ отделенията по неонатология, родилните отделения и детска хирургия в които се лекуват деца от цяла Североизточна България. Преди минути в благотворителната акция се включи лично кметът на Варна Иван Портних.

Във връзка с извънредната обстановка събитието ще протече по различен начин спрямо предходните събития до този момент. Предварително са обособени няколко отделни коридора на разстояние един от друг позволяващо по-лесното и безопасно преминаване на всички хора, които дойдат да предадат своите капачки. Разстоянието между предаващите капачки е минимум 1,5 м, а доброволци помагат през целият ден на всеки, който дойде с по-голямо количество капачки.

Това съобщи за "24 часа" Владислав Николов - инициатор и председател на първата кампания за събиране на пластмасови капачки в България в помощ на недоносените бебета под надслов "Аз Вярвам и Помагам". По време на събитието на площада има възможност отново всеки да паркира за кратко и да разтовари своите капачки, а органи на МВР, КАТ и Общинска полиция контролират безаварийното влизане и излизане от площада. За всички доброволци има предварително подготвени лични предпазни средства (индвивидуални маски за многократна употреба и ръкавици), а за всички посетители и присъстващи ще има подсигурени дезинфектанти за ръце.

Молбата към всички родители, които желаят да присъстват на събитието е по възможност да НЕ водят децата си, тъй като по време на това събитие НЯМА да има организирани снимки с "Капачкомен" , "Принцесата на капачките", "Училище по рециклиране" и други.


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Петков съзря тайна завера между Борисов, Радев и Пеевски
Дата: 19/04, 15:25

Козунаци по 200 лева за Великден: Шеф Токев ги разби на пух и прах
Дата: 19/04, 15:23

Експерт: Ще става все по-зле положението, ако не се готвим за либерализацията на пазара на ток
Дата: 19/04, 15:071 Коментар

България и Румъния се сливат с общ проект на Дунава
Дата: 19/04, 15:00

"Опитах да се съпротивлявам": Григор проговори за първи път за нападението над него
Дата: 19/04, 14:54

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия