Най-малко 11 полицаи са загинали при взрив в Афганистан


Дата: 06/06, 19:16

Най-малко 11 полицаи, включително техният командир, са убити при взрив на крайпътна бомба в североизточната провинция Афганистан Бадакшан, предаде "Спутник", позовавайки се на телевизионният оператор TOLOnews и говорителя на провинциалната полиция Санаула Рохани. Инцидентът е станал късно в петък в провинцията Хаш. По-рано през деня източник в полицейския щаб в Бадахшан е заявил пред "Спутник", че 13 полицаи и местният полицейски командир Мазари Хаши са убити в резултат на експлозия на мина в района на Чашма Сафидар в района на Хаш, съобщава Булнюз.

Взривът е станал по време на сблъсъци с талибанските бойци, които снощи са нападнали местните контролно-пропускателни пунктове. Според източника боевете все още продължават, а талибаните също са претърпели загуби. Насилието в Афганистан между правителствените сили и движението на талибаните се поднови след тридневно прекратяване на огъня, посветено на мюсюлманския празник на Ид ал Фитр. Най-малко 11 полицаи, включително техният командир, са убити при взрив на крайпътна бомба в североизточната провинция Афганистан Бадакшан, предаде "Спутник", позовавайки се на телевизионният оператор TOLOnews и говорителя на провинциалната полиция Санаула Рохани. Инцидентът е станал късно в петък в провинцията Хаш.

По-рано през деня източник в полицейския щаб в Бадахшан е заявил пред "Спутник", че 13 полицаи и местният полицейски командир Мазари Хаши са убити в резултат на експлозия на мина в района на Чашма Сафидар в района на Хаш. Взривът е станал по време на сблъсъци с талибанските бойци, които снощи са нападнали местните контролно-пропускателни пунктове. Според източника боевете все още продължават, а талибаните също са претърпели загуби. Насилието в Афганистан между правителствените сили и движението на талибаните се поднови след тридневно прекратяване на огъня, посветено на мюсюлманския празник на Ид ал Фитр.  



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Депутат ще съди шефката на интегрирания транспорт във Варна Якова
Дата: 18/04, 11:22

Можем ли да избелим зъбите си в домашни условия?
Дата: 18/04, 11:10

ИАМН започва проверка в бургаска болница за фиктивна операция
Дата: 18/04, 11:10

Варненският кмет се похвали с възстановен подлез
Дата: 18/04, 11:02

След градушката идва много опасно явление
Дата: 18/04, 10:56

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия