Facebook въвежда опция за бързо изтриване на стари постове


Дата: 07/06, 06:00

kaldata.com

илюстрация: kaldata.com

Facebook въвежда нов инструмент, който да помогне на потребителите да групират и изтриват стари публикации и да намалят дигиталния си отпечатък, в случай че имат такова желание.

Наречена „Управление на активността“, новата функция позволява на потребителите да маркират цели групи от публикации от старо, ненужно или нежелано съдържание, което са създали през годините в платформата и искат да изтрият. Функцията ще бъде достъпна в началото само за някои потребителите на мобилното приложение на Facebook още от петък, като постепенно ще се разпространява до по-широка част от потребителската база на социалната мрежа през следващите няколко седмици, докато достигне до всички потребители.

„Независимо дали навлизате на пазара на труда след завършване на колеж или продължавате напред след прекратяване на дългогодишна връзка, ние знаем, че нещата в живота на хората се променят и искаме да улесним вашето присъствие във Facebook, за да можете да отразявате онлайн по-акуратно кой сте днес“, пишат от социалната мрежа в съобщение относно въвеждането на новия инструмент в мобилното приложение.

Всеки, който иска да групира, изтрива или архивира старо съдържание, ще може да намери всички свързани публикации от него във Facebook, използвайки филтри за дати, хора, вид на съдържанието – снимка, видео, текстова публикация, житейско събитие и т.н. В предварителния преглед на инструмента, който са направили от технологичния портал TechChrunch, изглежда наистина тази нова разработка осигурява много по-полезен начин за контрол на остарялото съдържание, без да се налага ръчно да превъртате през години назад старо съдържание.

Освен пълното и безвъзвратно изтриване, разбира се потребителите имат възможността и да архивират старите си публикации. Архивираните публикации се задържат в своеобразно хранилище, оставайки достъпни само за вас, досущ като функцията за архив на историите в социалната мрежа Instagram. Архивираните публикации ще бъдат съхранени в продължение на 30 дни преди да бъдат напълно изтрити и потребителите ще могат или да ги възстановят ръчно, или да ги изтрият от там.

В миналото потребителите прибягваха до инсталирането на добавки към браузъра от трети страни, за да могат да намерят цели групи от съдържание, които искат да премахнат, но това често криеше своите рискове, като един от тях беше заразяването с малуер.

С напредването на социалните мрежи старите публикации се натрупват като своеобразна дигитална плака. За целите на неприкосновеността на личния живот, въвеждането на подобна функция определено е добра идея, която ви помага да премахнете стари неща, които не искате днес да са част от дигиталния ви образ. И макар и наистина да не можете да изтриете цялата информация, която компании като Facebook са събрали за вас, ограничаването на това, което е достъпно пред широката общественост също е стъпка напред.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На 54 години жената на Стоичков изуми България на сватба в Мелник
Дата: 25/04, 12:29

Община Варна отпуска 11,5 млн. за ремонта на две училища, три детски градини и едно общежитие
Дата: 25/04, 12:25

Общинският съвет одобри откриването на новата детска градина на ул. "Хъшове" във Варна
Дата: 25/04, 12:23

Дебора: Днес беше последния учебен ден в училище
Дата: 25/04, 12:14

СЕМ избира днес нов председател
Дата: 25/04, 11:59

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия