Протестиращи в Лондон влязоха в сблъсък с полицията


Дата: 07/06, 03:01

БНР

кадър: youtube

В британската столица Лондон големият мирен антирасистки протест беше белязан към края с неприятен инцидент, когато група от около 400-500 души, събрали се близо до „Даунинг стрийт“, започна да замеря полицията с бутилки и влезе в схватка със служителите на реда.

Кореспондент на „Скай нюз“, станал свидетел на случилото се съобщи, че мирната атмосфера рязко се е променила, когато част от демонстрантите започнали да замерят полицаите с бутилки и други предмети. Тогава дошлата конна полиция отблъснала нападателите. Ранена полицайка, след падане от коня й, е била откарана в болница, но няма опасност за живота й. Препускащият без нея кон е ранил демонстрант.

Кореспондентът отбеляза, че полицията се е опитала да не се стига до ескалация на напрежението, но при положение, че нейни служители са били нападнати е трябвало да отговори подобаващо.

Полицаите успяха в крайна сметка да въведат ред, но напрежението остана за дълго в района. Има сведения за четирима арестувани. Един от протестиращите беше разгневен на нападателите, защото „с техните действия те са опорочили напълно идеята на протеста“.

В подобен дух лондонският кмет Садик Хан поздрави мирните протестиращи, но критикува използвалите насилие, защото са „изменили на каузата“.

Мирни протести по повод на убийството на Джордж Флойд в Америка бяха проведени и в други британски градове като Манчестър, Кардиф, Лутън, Лестър и Бат.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 28/03, 16:00

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 28/03, 16:00

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 28/03, 16:00

Мъж опита да нахлуе в Президентството
Дата: 28/03, 15:51

Бившето ШЗО в Плевен направи ден на отворени врати
Дата: 28/03, 15:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия