Хиляди по света протестират срещу расизма и полицейското насилие


Дата: 07/06, 12:46

Кадър WSBT-TV

Хиляди се събраха вчера на протест пред Белия дом срещу полицейското насилие.  Под възгласи „Без справедливост, няма мир“ и „Ето така изглежда демокрацията“ събралите се на няколко места във Вашингтон настояваха за действия срещу дискриминация.  За разлика от други демонстрации в американската столица тази няма отявлена организация или лидер. Освен пред Белия Дом, демонстриращи имаше в района на мемориала на Линкълн и Капитолия, предаде "Терминал 3".

В британската столица Лондон големият мирен антирасистки протест беше белязан от инцидент, когато група от около 400-500 души, събрали се близо до „Даунинг стрийт“, започна да замеря полицията с бутилки и влезе в схватка със служителите на реда. Има сведения за четирима арестувани. Лондонският кмет Садик Хан поздрави мирните протестиращи, но критикува използвалите насилие, защото са „изменили на каузата“.

Днес с шествие в Рим италианците ще се присъединят към световното недоволство. Протести са предвидени и в централните части на испанската столица Мадрид и в Барселона. Хиляди се очаква да се включат в протест срещу расизма в израз на солидарност в Брюксел. Протест против расизма ще има и в столицата на Дания – Копенхаген. В Бразилия хората ще излязат по улиците срещу полицейското насилие и расизма в страната. Активисти от Тайланд пък организират онлайн протест, на който ще запазят мълчание в продължение на 8 минути и 46 секунди – времето, през което Флойд е заснет да лежи, докато полицай притиска с коляното врата му в земята.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В Испания: Реал може да представи Мбапе през август
Дата: 29/03, 06:00

Феноменален Гришо смачка Алкарас и е на полуфинал
Дата: 29/03, 05:48

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 05:20

Подадени са проекти за саниране на жилищни сгради по ПВУ за над 152 млн. лв.
Дата: 29/03, 05:001 Коментар

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 04:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия