Нов, по-лесен начин за плащане нa местни данъци и такси: от телефона


Дата: 22/06, 10:00

 

Общините Варна, Аксаково, Вълчи дол и Суворово вече приемат плащания на задължения за данък МПС, данък сгради и такса смет през мобилното приложение iCard.

Наближава крайният срок за плащане на данък недвижим имот и данък превозно средство за 2020 г. с отстъпка от 5%30 юни. Във връзка с пандемията се препоръчва всички плащания да се извършват онлайн.

С цел предотвратяване на струпването на хора на касите на районните данъчни отдели и в банковите клонове, общините Варна, Вълчи дол, Аксаково и Суворово предоставиха на гражданите възможност да погасяват задълженията си не само на каса, но и онлайн – през мобилното приложение iCard.


За да проверите или да платите свое задължение или задължение на близък човек (местни данъци или битови сметки) чрез iCard, е достатъчно да инсталирате приложението (налично както за Android, така и за iOS), да преминете през онлайн идентификация и да заредите сметката си, обясняват създателите на апликацията.

Собствениците на имоти във Варна, Аксаково, Суворово и Вълчи дол, които живеят на разстояние в България или в чужбина, вече имат възможност, където и да са, да обслужват задълженията си с натискането на няколко бутона в мобилното приложение.

Плащането на битови сметки, данъци и такси чрез iCard може да бъде извършено по всяко време и навсякъде по света. Трансакцията се отчита автоматично. Няма такса за плащане на сметки за вода, ток, телефон, парно и т.н. Таксата за плащане на местен данък или такса е минимална – 0,50 лв.

Чрез приложението клиентите на iCard могат да даряват и средства за благотворителни каузи. Услугата е напълно безплатна както за дарителя, така и за приемащата организация.

 

* публикация

 

 

 

 

 

 

 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Аномалия в морето край Варна зарадва рибарите
Дата: 26/04, 10:02

Луиза Григорова призна пред Гала за изневяра
Дата: 26/04, 10:01

Дадоха срок на рибарите във Варна за лодкостоянките
Дата: 26/04, 09:53

От рано без вода днес остават тези места във Варна и областта
Дата: 26/04, 09:52

Във Варна се навъдиха джебчии от страна от ЕС
Дата: 26/04, 09:49

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия