ЕНЕРГО-ПРО запозна местната власт в Шумен с подготовката за либерализацията на пазара на електроенергия


Дата: 16/06, 15:37

Управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна Ангел Ангелов, Анжела Тонева и Георги Коршия се срещнаха с кмета на град Шумен Любомир Христов и областния управител на област Шумен Стефан Желев. Срещата е част от кампания на енергийното дружество за повишаване на информираността, открит диалог и активно сътрудничество с местната власт в Североизточна България. Основна тема на срещата беше предстоящата либерализация на енергийния пазар за малкия бизнес от 1 октомври тази година. Стъпките за успешна либерализация, очакваните промени и предложенията на ЕНЕРГО-ПРО за улесняване на процедурите бяха представени пред местната власт.

 

По време на срещата ръководството на ЕНЕРГО-ПРО потвърди ангажимента си пред г-н Христов да подкрепя икономическото развитие на Шумен и инфраструктурното развитие в района. С оглед на засиления инвестиционен интерес към Индустриален парк Шумен и необходимостта от увеличаване на мощностите там, компанията се ангажира да направи всичко възможно в отговор на търсенето от страна на бизнеса. Изпратено е запитване към ЕСО, за да се анализира възможността за предоставяне на допълнителни точки на присъединяване в рамките на съществуващата мрежова инфраструктура. Планира се и ремонт на далекопроводи, което ще улесни електрозахранването в региона. Всички решения ще бъдат съобразени с договорените мощности за присъединяване към мрежата и възможностите на одобрената от КЕВР инвестиционна програма.

Дъщерното електроразпределително дружество ЕРП Север е заложило редица проекти за подобряване на работата на електроразпределителната мрежа и повишаване качеството на електрозахранването в своята инвестиционна програма за област Шумен. Въведеното извънредно положение в страната забави тяхното изпълнение с оглед осигуряването на непрекъснато електроснабдяване на работещите и учащите от дома. Понастоящем инвестиционните дейности по мрежата са възстановени и се работи с усилени темпове за осъществяване на стартиралите проекти.

 

По време на срещата ръководството на ЕНЕРГО-ПРО информира участниците в нея за хода на проекта за актуализация на данни за мощност, който тече в момента във връзка с въвеждането на ново ценообразуване при небитовите клиенти на компанията от 1 юли. Идеята е актуализирането на данните да доведе до справедливо разпределение на разходите за достъп до мрежата между бизнес потребителите. Регулаторно одобрената промяна, която вече е факт при другите две електроразпределителни дружества в страната, ще даде възможност за по-добро планиране на развитието на мрежата съобразно реалните нужди на бизнеса.

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Затвориха АМ "Тракия"
Дата: 29/03, 17:19

Заради смяната на часа в събота срещу неделя всички влакове с ново разписание
Дата: 29/03, 17:04

Майки водят синовете и дъщерите си за развод при адвокат
Дата: 29/03, 16:591 Коментар

Депутатите оправят казуса със служебните премиери на първо четене
Дата: 29/03, 16:47

Александър Андреев: Първа точка във всички предизборни кампании трябва да е “сгрешихме”
Дата: 29/03, 16:35

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия