Иван Бакалов: Ако ти изземе смартфона, прокуратурата може да те изкара всякакъв без никакво престъпление и може да банкира със сметките ви


Дата: 03/07, 15:05

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Очертава се казус за правата, който юристи трябва да обяснят. Виждаме, че прокуратурата задържа някого или просто прави обиск у тях и му иззема смартфона, после започва да вади от него и да предоставя на медиите есемеси, кореспонденция, снимки, това отбеляза в свой коментар във Фейсбук журналистът Иван Бакалов.

Той даде пример със снимки на Бобоков на рождения ден на Васил Божков, които били пратени на вестник "24 часа" "от доброжелател". Това според Бакалов трябва да внуши, че двамата са "някакви гангстери ортаци". Ето какво коментира журналисът:

"Ами аз на колко рождени дни съм бил, и с какви ли не хора ме има на снимки, утре могат да ме изкарат не знам какъв. Въпросът е, че без никакво престъпление, само при прокурорска проверка, по подозрение, може да те обискират и да ти разнасят личната кореспонденция в медиите. Днес един смартфон съдържа и кореспонденция, и онлайн банкиране, и сметки, и албуми с лични снимки и др. Ако ти се разпореждат със смартфона, още повече бандитска прокуратура като сегашната, могат да банкират вместо теб, да пишайт имейли и есемеси вместо теб и др. Да съберат данни, с които после да те окрадат и т. н. Какво позволява и какво не сегашното законодателство, и какво би трябвало да се направи в законите в бъдеще поради новите реалности с тези смартфони?"

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Масова сеч на здрави дървета в центъра на Добрич
Дата: 18/04, 08:33

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 18/04, 08:30

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 18/04, 08:30

До 3 години затвор за оскверняване на гроба на патриарх Неофит
Дата: 18/04, 08:14

Силна геомагнитна буря ни удря до часове
Дата: 18/04, 08:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия