Йончева в „Студио хъ”: Правителството на България в момента стои върху тиктакаща бомба


Дата: 03/07, 20:51

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър: Телевизия 7/8

От октомври месец в този механизъм за наблюдение на 27 държави вече влиза корупцията, това е първа стъпка, и не само корупцията. Успяхме да ги убедим, и този механизъм вече ще наблюдава и медиите, каза евродепутатът Елена Йончева в „Студио Хъ” по Телевизия 7/8.

В България на практика няма нужда да убиват журналисти, защото те убиват самата журналистика, властта го прави последвателно и става по-зле, и по-зле, въпреки докладите на „Репортери без граници”, въпреки докладите на Съвета на Европа.  Преди две седмици имах разговор с Вера Юрова. Предложих, средствата, които се дават за медии от Европа към съответните държави, не трябва да минават през националните прлавителства. Защото, колкото повече пари пристигат за медиите в България, толкова повече става зле ситуацията със свободата на медиите, защото се разпределят към тези медии, които не са обективни към ситуацията, която става в България. И Вера Юрова каза, да, ще направим всичко възможно, тези средства да не минават през националните правителства, а да минават през достатъчно авторитетни, независими организации, които могат да направят критерии, кои медии в България са професионални и имат професионален подход, допълни Йончева.

Правителството на България в момента стои върху тиктакаща бомба, защото този нов механизъм, който се изработва и първият етап ще бъде обявен през октомври, ще разследва ситуацията в медийната среда и ситуацията в корупцията. И в момента, в който бъде казана цялата картина, ще има съответната плеяда и няма да има правителство, което да не се съобразява. Независимо дали е правителство на ГЕРБ или утре нечие друго правителство. То няма как да не се съобразява, защото плеядата ще е удар върху правителството, затова сега правителството стои върху тиктакаща бомба, каза още Елена Йончева.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Зеленски прие две френски представителки в Киев
Дата: 28/03, 22:24

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 28/03, 22:20

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 28/03, 22:20

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 28/03, 22:20

Много тежка катастрофа преди час във Варна
Дата: 28/03, 22:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия