Гръмотевици и градушки на много места в страната днес


Дата: 04/07, 07:40

снимка: Булфото

Преди обяд над източните райони ще има инверсионна облачност, която още преди обяд ще намалее и през деня ще е слънчево. Над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Има вероятност за градушки. Вятърът ще е слаб до умерен, в западната половина от страната северозападен, а в източната - от север-североизток. Максималните температури ще са от 28 до 32 градуса в западната част от страната и до 34 -36 градуса на места в югоизточната.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за юли.

Над Черноморието преди обяд ще има инверсионна облачност, която бързо ще намалее и около и след обяд ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха ще са в интервала 27-30 градуса. Температурата на морската вода е 24-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Над масивите от източната част от страната ще е предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб до умерен в ниските части от североизток, по билата от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 22 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

В неделя над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки. Над източната част от страната ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са от 27-28 градуса в северозападните райони и високите полета в Западна България до 35-36 градуса на места в Източна България и южните райони. В понеделник и над западните райони ще има повече слънчеви часове. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, на места, главно в Северозападна България ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса.

 

 

Дарик



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 29/03, 09:10

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 09:10

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 29/03, 09:10

Радев ще участва в конференция, посветена на 20-годишнината от присъединяването на България към НАТО
Дата: 29/03, 09:061 Коментар

Връщат броячите на светофарите за зелена светлина
Дата: 29/03, 08:59

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия