Рязко захлаждане в първия ден на новата седмица


Дата: 13/07, 00:28

снимка: Булфото

Рязко захлаждане през първия ден от новата седмица прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология и падане на максималните Очакванията са максималните температури да се понижат с над 10 градуса спрямо стойностите, измерени през последните дни. По чувствително ще е захлаждането  в Северна България, където максималните ще са 20°-25°, в Южна ще достигат до 28°-30°.  На места в Централна Северна и Североизточна България, както и в планините, ще превали, възможно е и да прегърми.

Днес ще духа умерен северозападен вятър,  в източните райони от север-североизток. Дневните температури още ще се понижат и максималните ще бъдат между 23° и 28°. По Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и на отделни места по северното крайбрежие ще превали. След обяд облачността ще намалее. Максималните температури ще са между 24° и 26°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Във вторник вятърът навсякъде ще отслабне, ще бъде от североизток. Ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, вероятността за валежи е малка. Температурите и в Южна България ще се понижат. През следващите дни ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. На отделни места, в средата на седмицата главно в планините на Югозападна България, а към събота – в източната половина от страната, са възможни краткотрайни валежи. Температурите ще се повишават. В събота и неделя на повечето места в Западна и Централна България ще бъде с краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. От северозапад температурите ще се понижат, на изток ще останат над 30°.

 

Tvn.bg



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 06:00

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 06:00

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 20/04, 05:10

Предупреждение за интензивни валежи на места в събота
Дата: 20/04, 04:00

Валери Божинов облича отново екипа на Етър
Дата: 20/04, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия