Дневник: "Г-н Гешев, г-н Божков, протестът е на хората, които не се ангажират с вас"


Дата: 14/07, 16:20

Снимка Булфото, архив

Протестиращи граждани отговориха във "Фейсбук" на твърденията на прокуратурата, че са "платени и организирани от обвиняеми олигарси", пише Дневник.

Емил Соколов, редактор в Ex Historia:

Гешев казва, че Василев и Божков организират протестите. Много удобно.

1. Няма как да платиш на хиляди хора да протестират. В София само са над 40 000. Протестират срещу мафията.

2. Протестите искат оставката на правителството точно заради договорките с олигарси като Божков и Василев. Гражданите искат всички вън.

3. Гражданите не ги интересуват разправиите на мафиотите. Те не взимат страна. Протестират за България.

4. Мафиотите се опитват да манипулират гражданите. Не успяват. Оставете ги да си говорят. Знаят, че губят.

5. Протестите не са организирани от една организация или личност.

6. Десетки граждански организации и партии протестират. Хора се събират спонтанно. Няма кукловод.

7. Божков и Василев не са никакви на протеста. Никой не протестира за тях. Те не харесват Борисов. Гражданите не харесват и тях, и Борисов.

8. Борисов, Гешев и Доган са объркани. Опитаха се да разделят хоратата на комунисти и антикомунисти, българи и турци. Сега ги делят на мафиоти и антимафиоти.

9. Борисов и Гешев трябва да подадат оставка, защото са корумпирани. Божков и Василев също са. Гражданите не са.

10. Гражданите искат да си върнат държавата. Борисов и враговете му я искат само за себе си. Няма да я получат. Протестите продължават. Не заради Божков и Василев, а въпреки тях.

Елисавета Белобрадова, "Майко мила":

Отворено писмо до господин Иван Гешев, главен прокурор на република България, и господин Васил Божков, главен дисидент в Дубай.

Господин Гешев, господин Божков,

Не съм се родила до паметника Левски, не съм завършила Френската гимназия и Софийския университет и не съм прочела половин вагон с книги, както и изпила половин вагон розе, за да бъда ангажирана с противното Ви съществуване.
Този протест е протестът на хората, които не могат да се ангажират с Вашето съществуване. Изключително се радвам, че не сте жители на ЕСК Лозенец, защото това би било страшен срам.

Тази вечер ще си сложа червило, обици и рокля. Имам червен маникюр, книга и пари.

Не мога да ви изпратя поздрави. Вие сте отвратителни.

Au revoir.

Албена Белянова, адвокат:

Признавам, че съм член на ОПГ - народът, който отстоява върховенството на закона, равноправието и свободата, според Гешев.

Признавам, че подкрепям разпространението на цигарите на снимката.

Признавам, че пребият ли още едно дете, ще се снабдя с оръжие и ще им потърся сметка не с писане на сигнали, жалби, молби...

Арестувайте ме, а междувременно - ОСТАВКА!

Мария Спирова, "Да! България":

Не, Божков не използва енергията на протеста. Тя не е негова и никога няма да бъде. Вероятно *се опитва* да я използва, но не е като да е успял. За доказателства, че се опитва, в момента минават някакви непроверени записи, разпространявани експресно от прокуратурата, СРЕЩУ която всъщност са протестите. Пълен абсурд!

Това, което е ясно, е, че тече трескава акция по провалянето на протестите и спасяването на кабинета на Борисов. Стигнахме дотам да ни убеждават, че мафиотът Борисов и инквизиторът Гешев са по подразбиране единственото спасение на народа от новия архизлодей Божков, с когото довчера бяха в едно легло.

Мафията никого не защитава от мафията. Няма такъв филм. Бруталната война за тотална власт над държавата, ресурсите й и умовете на гражданите й е в ход. Но протестиращите сме трета страна в нея - срещу воюващите да ни подчинят шайки.

Всъщност, защо се интересуваме въобще какво мисли и желае някакъв забегнал мафиот? На кого му пука? Кой нормален български гражданин, излязъл на протест, се идентифицира с Божков? Никой.

Но са се нароили достатъчно желаещи да компрометират протестите, преструвайки се, че уж защитават "гражданската енергия" от дубайския демон.

И Гешев, и Божков само могат да спечелят от създаването на алтернативна реалност, в която Божков е политически фактор. Почтените хора само можем да загубим, ако се вживеем в нея.

Даниел Смилов, политолог:

Логика:

Разговорите на Васил Божков с някакъв политически мушморок са от голям обществен интерес, на тях трябва да им се вярва и те трябва да се публикуват от разследващите.

Разговорите на Васил Божков с премиера и министъра на финансите не са от обществен интерес, на тях не трябва да им се вярва и те не трябва да се публикуват от разледващите.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати
Дата: 25/04, 02:30

Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 25/04, 02:30

Гордана Силяновска води пред Стево Пендаровски с около 140 хиляди гласа след обработване на почти 80 процента протоколите на изборите в Северна Македония
Дата: 25/04, 01:27

Над 100 антики иззеха при спецакция в Плевен
Дата: 25/04, 01:13

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия