Две момичета, помагали при инцидента на "Тракия": Беше страшно!


Дата: 15/07, 12:26

Снимка: Светлана Шепелева, фейсбук

Две момичета са първите, озовали се на място, секунди след катастрофата на АМ „Тракия”, отнела живота на петима души. Моника и Мария по това време пътуват към Бургас. В момента, в който турския тир помита другите коли, двете момичета отбиват в аварийното платно и тръгват да помогнат на пострадалите. 

"Просто спряхме колата, сложихме си по една маска и тръгнахме натам. Отидохме, видяхме колите, видяхме целия ужас който се беше случил. и общо взето се втурнахме веднага. Видяхме, че е имало жертви", разказва 23-годишната Моника пред Нова Тв, предаде новини.бг.

"Аз абсолютно не съм виждала нещо такова. Едно е да го видиш на работа, друго е да го видиш, когато се е случило и е много по-страшно. Със сигурност се изплаших, никога не съм виждала такава гледка, точно когато е станала. Беше си доста страшно и неприятно, просто трагедия", каза още тя.

"Може би ние минахме една минута, след като се беше случил инцидентът и още не бяха дошли линейки. Не ми е минавало през ум, че ще сме едни от първите, които ще спрат, за да помогнат с каквото могат. Честно казано, аз не мога да кажа, че медицински сме помогнали кой знае колко много, защото ние видяхме единия млад мъж, който беше в много тежко състояние. След нас дойде лекар, който също е пътувал. Щом разбрахме, че там има лекар, просто отидохме при момичето, което беше в по-добро състояние. Решихме, че на нея повече ще можем да помогнем", обясни на свой ред Мария. 

И Моника, и Мария започват да търсят пулс, знак за живот и стигат до оцелялата млада жена, шофирала един от автомобилите. Спътникът ѝ за жалост вече не е жив.

И двете момичета имат медицинско образование. Те изказват съжаление, че починалите са повече от ранените. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Силна геомагнитна буря ни удря до часове
Дата: 18/04, 08:00

Фенове на "Ергенът" дружно бранят следващата в тефтерчето на Алек
Дата: 18/04, 07:53

Без ток днес във Варна и областта ще са
Дата: 18/04, 07:45

Близо 100 българи са блокирани на летището в Дубай
Дата: 18/04, 07:38

Продължава застудяването, след обяд дъжд, в планините сняг
Дата: 18/04, 07:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия