Хора събират лични данни на протеста под претекст за гражданска инициатива. Не подписвайте бял лист


Дата: 15/07, 15:46

Снимка: Блуфото

По време на протеста хора обикалят и събират лични данни под претекст за национална гражданска инициатива. Бъдете внимателни - предупреждава журналистът и директор "Комуникации" на Българския хелзинкски комитет Надежда Цекулова в публикация от вчера, пише OFFnews.

Човекът обяснявал, че събира подписи, имена и адреси "за национална гражданска инициатива, за да насърчим президента да упражни правото си на Референдум".

"Попитахме референдум за какво и поисках да видя гърба на бланките. Беше празен. По закон на гърба на бланката, на която полагаш подписа си за НГИ, трябва да са изписани целите ѝ. Извади ми лист от най-долната част на купчината да чета точките - "да спрем неолибералното нашествие" и "защита на чужди интереси" ми беше достатъчно да го изгоня, но много хора подписаха без да четат.


Бъдете внимателни, предупредете и приятелите си. Ясно е, че всякакви утайки ще изпълзят и ще се опитат да ни употребят. Не бива да се случва" - предупреждава Цекулова.

Днес пред "Хоризонт" тя коментира, че според нея групи хора с различни интереси, несъвпадащи с тези на протеста, се опитват да впрегнат гражданската енергия за свои цели.

„Голяма част от хората се подписаха, без да поискат допълнителна информация. Тези, които искаха допълнителна информация, впоследствие най-често отказваха да се подпишат", казва тя.

„Много хора сложиха личните си данни на един бял лист и ги дадоха на един непознат човек“ - допълва Цекулова и призовава, когато даваме личните си данни, да сме по-взискателни и да се информираме.


"Една от разликите между този протест и други, на които съм била е, че той е изключително нехомогенен. Хората са много различни. Виждат се най-различни хора, които са видимо с различни интереси, професионална ангажираност, социално положение. Обособени са групичките от провокатори, агитките, хората с децата, по-възрастните, по-млади хора“, сподели своите наблюдения Надежда Цекулова.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Коцето Калки напусна „Хелс китчън“
Дата: 16/04, 22:16

Почина наш баскетболист и треньор
Дата: 16/04, 22:08

Д-р Неделя Щонова: Страдах дълго и плачех, когато виждах жена с бебе
Дата: 16/04, 22:01

Националният кръвен център е в криза
Дата: 16/04, 22:00

Международна награда за евродепутата Илхан Кючук
Дата: 16/04, 21:49

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия