Румен Радев: Призовавам полицията и протестиращите за ненасилие и избягване на провокации в този исторически за страната ни момент


Дата: 15/07, 18:15

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Кадър БТВ

Жителите на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора и много други градове са доказателство, че протестът е общонационален и обединява всички възрасти и категории. Младото поколение върна надеждата за бъдещето на България, започна изявлението си към народа президентът Румен Радев.

"Мобилизацията на българите е израз на националния консенсус "Антимафия". На куража да се нарекат проблемите с истинските им имена. На решимостта повече да не се търпи корупцията и нейния чадър в прокуратурата. Срастването на властта с медиите. Дълбоката държава, която ерозира демократичните институции и закона. Тази мобилизация е огромен исторически капитал, който може да промени съдбините на всеки един от нас. Той е на целия български народ. Това, което става днес по улиците е достояние на всички български граждани, които отстояват днес своето бъдеще.

Мобилизацията, която виждаме е резултат именно на това тяхно усилие. Трябва да си даваме сметка, че мафията се храни от страха и апатията. Днес нашата борба за справедливост и свобода е в ръцете на хората от протеста. Оскърбителните внушения, че хилядите българи по площадите са платени, че са тинята на обществото, издават политическо безсилие и арогантност. Лъжи, клевети и сеене на разкол. Никога народът ни не е бил по-единен в искането за законност, в искането да бъде актьор, а не зрител на своя живот. С постоянство и без насилие да си върне държавата, която му принадлежи. Да върне истината в медиите, за които плаща със своите данъци. За това трябва да бъдем мъдри и единни, за да не допуснем да се разпилява тази обществена енергия за промяна и интригите на задкулисието да внасят разединение в редиците.

Отказът да се чуе гласа на България само удължава кризата. Доверието е загубено и това го виждате по площадите. Сегашният модел е изрпан и отречен. Модернизацията на страната ни минава през оставка на правителството и честни избори. Призовавам полицията и протестиращите за ненасилие и избягване на провокации в този исторически за страната ни момент. Да не се разпилява енергията за промяна. Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта. От всеки един от нас завис итова да се случи. ", зъвърши държавният глава.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 06:00

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 06:00

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 20/04, 05:10

Предупреждение за интензивни валежи на места в събота
Дата: 20/04, 04:00

Валери Божинов облича отново екипа на Етър
Дата: 20/04, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия