Президентът Радев в обръщение към народа: Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта


Дата: 15/07, 18:29

Държавният глава Румен Радев направи извънредно обръщение от "Дондуков" 2.

Вече седмица хората са навън и искат оставката на премиера и главния прокурор. Жителите на много градове са доказателства, че протестът е общонационален и обединява всички възрасти, а младото поколение на България ни изпъва с гордост и върна надеждите на хората за бъдещето. Мобилизацията на българите е символ на антимафия, на нетърпиимостта към корупцията. Мобилизацията е огромен исторически капитал. Той не е притежание на никой лидер или партия. Това, което става днес по улиците, е достояние на всички български граждани, които отстояват днес своето бъдеще, каза Радев. 

Мафията се храни от страха и апатията. Днес нашата борба за справеедливост и свобода е в ръцете на хората от протеста. Оскърбителните внушения, че хилядите българи са платени и манипулирани, че са тинята на обществото, издават арогантност, политическо безсилие и интригите на задкулисието - лъжи, клевети и сеене на разкол, посочи още президентът.

Ниикога народът ни не е бил по-зрял в решимостта си с постоянство и без насилие да си върне държавата, която му принадлежи, да съхрани природата, да върне справедливосттта в правораздаването, което е призвано за това, да върне истината в медиите, за които плаща със своите данъци. Затова трябва да бъдем мъдри и единни, за да не допуснем да се разпилява обществената енергия на промяна, да не допуснем интригите на задкулисието да внасят разединение в редиците, посочи той.

Сметките на кабинета и главния прокурор да оцелеят само продължават кризата. Доверието е загубено и това го виждате по площадите. Сегашният олигархично-властови модел е изчерпан. Модернизацията на страната минава през оставката и честни избори. Приизовавам полицията за ненасилие и без провокация. Не трябва да се допуска да се опорочат справедливите искания на гражданите, каза Радев.

Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхврълянето им от властта от нас, от всеки един от нас, завърши президентът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Приеха бюджета на София
Дата: 28/03, 14:49

Кремъл: Путин няма план да се среща със семействата на жертвите от "Крокус"
Дата: 28/03, 14:48

Учениците си плащат, ако се явят на втора матура
Дата: 28/03, 14:40

Стоичков: Оптимист съм, че България един ден ще се върне на голямо първенство
Дата: 28/03, 14:281 Коментар

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 28/03, 14:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия