Политолог: БСП се хвърля срещу Гешев, след като притисна президента им и изобличи Божков


Дата: 15/07, 18:49

Кадър: Евроком

БСП внася поредния режисиран вот на недоверие. Този път обаче вотът е стратегически различен и целта му е синхронизирана с действията на червената олигархия и Радев. Големият въпрос е защо БСП иска вот на недоверие и предсрочни избори, след като много добре знае, че не може да ги спечели? Това каза политологът Цветанка Андреева за "Фактор", пише сайтът на Телевизия "Евроком".

Вотът е просто част от стратегията на БСП и Радев да овладеят протеста и да го представят в тяхна подкрепа. Затова и призивът при внасянето на вота в парламента е протестът да обгради сградата. Това ще е ясна идентификация с партията БСП. Пиар идеята е, че червените трябва да са гласът на народа в парламента. Това е в краткосрочен план и обяснява защо изобщо не ги интересува, че вотът няма да мине. 

В същия контекст е искането на оставката на Главния прокурор. След като само преди месеци депутатите на БСП гласуваха за Гешев и Цацаров, днес те сменят радикално курса и стават представители на „гражданския глас”. Само че е очевидно, че се хвърлят срещу Гешев, след като притисна президента им и изобличи Божков в тясно сътрудничество именно с тях. Падането на Гешев би обслужило идеално червената номенклатура, която изобщо няма за цел да бори корупция и олигархия, а да ги овладее така, както направи Путин в Русия.
Дългосрочната цел обаче е постигането на пълна институционална и политическа дестабилизация в държавата, която да тласне в хаос обществото и да предизвика зацикляне на демократичните механизми. 

Затова БСП иска веднага предсрочни избори. Избори, които няма да спечели, но ще доведат Радев на власт. Той ще разполага с пълна и безконтролна власт. Ще състави правителство, ще овладее службите и то без действащ парламент.

 Сценарият става още по-мрачен след провеждането на бързи предсрочни избори, които няма да родят по-успешна управленска алтернатива. Техният план включва институционална криза на фрагментиран парламент, който ще доведе до поредния кабинет на задкулисното им управление – тип Орешарски или директно до невъзможност да се състави парламентарно мнозинство, което да излъчи правителство. Това би означавало служебният кабинет на Радев да действа още по-дългосрочно. Червените олигарси да му редят министрите и да се завърнат от изгнание.
Икономическата дестабилизация и дори безконтролното увеличаване на пандемията още през есента влиза в плана на БСП. Дестабилизирана държава, хвърлена в управленски хаос и разколебано общество ни превръщат в несигурен член на ЕС, още повече на НАТО. Този плануван дългосрочен хаос е пътят на България към новия й спасител Путин и към неговата евразийска империя, в която няма да има зло и печал – България ще е удобно мъртва.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Температури до 27 градуса до края на деня
Дата: 29/03, 13:16

913 евро минимална работна заплата за семейните в Гърция от 1 април
Дата: 29/03, 12:581 Коментар

Мъж заплаши лекар с пистолет, арестуваха го
Дата: 29/03, 12:50

БДЖ и "Дойче бан" сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона
Дата: 29/03, 12:401 Коментар

Акад. Денков: Дневният ред на обществото зависи от Румен Радев
Дата: 29/03, 12:31

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия