Наградиха Ивайло Маринов с "Венец на победителя"


Дата: 04/08, 14:32

Снимки: „Петел”, Булфото

Олимпийският шампион по бокс от Сеул 1988 година Ивайло Маринов получи днес най-високото държавно отличие в областта на спорта "Венец на победителя". Наградата бе връчена на шампиона от спортния министър Красен Кралев, а поводът е 60-годишнината на Ивайло Маринов. Кметът на Варна Иван Портних пък награди бившия боксьор с плакет на общината, пише Спортал.
 

“Ивайло Маринов е един от най-титулуваните и най-обичаните български спортисти, той е първият българин световен шампион по бокс, олимпийски шампион, многократен европейски шампион”, каза министър Кралев по време на церемонията пред тренировъчната баскетболна зала в спортен комплекс „Черно море”.

Според него Маринов е човек, който е вдъхновил стотици български младежи да се занимават със спорт.

 “Напълно заслужено днес имах честта да му връча "Венец на победителя", което е най-високото държавно отличие в областта на спорта.”, заяви Кралев.

Той коментира още, че в спортния комплекс "Черно море" през последните години са инвестирани много средства.

Кралев припомни още, че зала "Владислав" е била напълно реконструирана, а с проект на община Варна е реконструирана тренировъчната зала по баскетбол.

„Водим разговори с ръководството на Обединени спортни клубове "Черно море", за да може да се отпуснат средства от министерството за реконструиране на покрива и топлоизолация и климатизация на зала "Христо Борисов", както и за залата за вдигане на тежести в комплекса, каза още министърът. С част от средствата ще бъде оправено и пространството пред залите, каза още министърът на спорта.

На церемонията присъстваха още президентът на баскетболен клуб „Черно море Тича“ д-р Георги Ганчев и изпълнителният директор на клуба Саша Топчов, зам.-кметът Коста Базитов, директорът на дирекция „Спорт“ Кристиян Димитров, спортисти и деятели, пише Булфото.

Ивайло Маринов благодари за подкрепата от страна на държавата и общината и си пожела от неговия клуб да излезе още един олимпийски шампион.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Гришо избухна в смях, след като чу коментар на Карлос Алкарас
Дата: 29/03, 08:21

Григор след триумфа: Понякога простотата е гениална
Дата: 29/03, 08:18

Ново протестно автошествие на енергетици и миньори днес
Дата: 29/03, 08:001 Коментар

Рачев къв Цънцарова: Мария, на пръсти сме в лятото като балерините
Дата: 29/03, 07:50

Голям пожар горя в центъра на Русе
Дата: 29/03, 07:392 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия