СДВР: Днес ще преговаряме с хората на Орлов мост. Вчера ни спря и това, че имаше много жени


Дата: 08/08, 10:20

offnews.bg

кадър: "Петел"

В днешния ден разговорите с протестиращите на "Орлов мост" ще продължат с цел възстановяване на обществения ред и на движението по пътните кръстовища, заяви на извънреден брифинг тази сутрин главен инспектор Красимира Стоядинова от СДВР. Няма арестувани през нощта, уточни тя.

По-малко от 24 часа, след като вчера бяха премахнати палатковите лагери, снощи протестиращите отново ги възстановиха, съобщи Стоядинова, добавяйки, че събралото се множество от протеста снощи се е установило отново на "Орлов мост", където "са започнали да изграждат барикади с кофи за смет, кашпи и паркови пейки". В резултат на тези действия към момента са изградени плътни барикади, които не позволяват преминаването на превозни средства.

От СДВР казаха също, че събралите са на "Орлов мост хора категорично са отказали да разговарят с полицията и да отстъпят от позицията си. Започнали са дори да събират камъни и бутилки, като са говорели помежду си, че ще ги използват, ако бъдат атакувани.

На барикадата е имало изключително много жени, което е попречило на полицаите да използват физическа сила срещу протестиращите, подчерта още Красимира Стоядинова.

"Уважаваме правото на протест на всички граждани, но в същото време призоваваме протестите да бъдат мирни и да се съобразяват със законовите разпоредби", каза още тя.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Камион заседна под Аспаруховия мост
Дата: 28/03, 22:44

Зеленски прие две френски представителки в Киев
Дата: 28/03, 22:24

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 28/03, 22:20

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 28/03, 22:20

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 28/03, 22:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия