Открита е черната кутия на катастрофиралия в Индия самолет


Дата: 08/08, 11:37

БНТ

снимка pixabay

Жертвите на авиокатастрофата в индийския щат Керала вече са 20, ранените повече от 140. Намерена е черната кутия на машината. Разследването на инцидента продължава.

За да се стигне до бортовия самописец, се е наложило част от фюзелажа на самолета да бъде разрязан. Надеждата е записът да даде яснота за последните мигове на самолета на "Еър Индия Експрес". Една от версиите за катастрофата е лошото време в момента на кацането.

"Метеорологичните условия са били неблагоприятни заради мусона. Заради спецификата на летището, пилотът е опитал да спре самолета в самия край на пистата, но заради хлъзгавата повърхност се стига до този инцидент", обяви министърът на гражданската авиация Хардип Сингх Пури.

Машината "Боинг 737" е изпълнявала полет от Дубай до Индия, като е връщала в родината им индийци, неуспели да се приберат заради коронакризата. На борда е имало 184-ма пътници и шест души екипаж. Уточнява се, че двамата пилоти са сред жертвите.

Самолетът се е приземил на летище "Каликут", но е излязъл от пистата и е паднал от около 10 метра височина, това е причината да се разцепи на няколко части. След тежкото падане не е последвал пожар.

Това е най-тежкият авиоинцидент в Индия от 2010 година насам. Тогава, отново след падане на самолет на "Еър Индия Експрес" загинаха 158 души.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Фънки мина границите с Мария в Капките и зрителите искат Халваджиян да го маха
Дата: 23/04, 10:23

Ваня Григорова преди изборите: Целта ни е постигане на социалната справедливост
Дата: 23/04, 10:18

Делото за 65 хиляди лева на вътрешния министър Калин Стоянов срещу журналисти от Bird.bg влезе в европейския регистър за заплахи срещу медии
Дата: 23/04, 10:11

Натали и Димитър: Вече сме като семейство
Дата: 23/04, 10:05

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 23/04, 10:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия