ФБР ще помага на Ливан в разследването на взрива в Бейрут


Дата: 15/08, 11:35

Кадър: РТ, Борозу Дарагахи

Федералното бюро за разследване в САЩ потвърди снощи, че ще помага на ливанските власти, разследващи мощната експлозия, опустошила голяма част от Бейрут и убила 172-ма души, предаде Ройтерс.

Това става по искане на правителството на Ливан, се казва в съобщението на ФБР, публикувано във Вашингтон. "Тъй като това не е собствено разследване на ФБР, засега ще се въздържаме от коментари. Допълнителни въпроси следва да се отправят към ливанските власти, които водят разследването", се казва в него.

Представител на ФБР добави, че не може да даде подробности каква конкретна помощ ще окаже бюрото и дали негови експерти вече са изпратени в Ливан.

 

В частни разговори американски правителствени източници, цитирани от Ройтерс, обаче казаха, че експлозията в складовете на пристанището, където се е съхранявало огромно количество взривоопасен амониев нитрат, най-вероятно е нещастен случай.

 

Лидерът на ливанската проиранска шиитска групировка Хизбула - Хасан Насрала, каза снощи, че тя ще изчака резултата от разследването, и ако се окаже, че взривът е акт на саботаж от Израел, еврейската държава "ще плати равностойна цена".

Насрала също така заклейми изненадващото затопляне на отношенията между Израел и Обединените арабски емирства, като го нарече "предателство на ислямската нация" и "удар в гърба на палестинската кауза". Той каза, че Хизбула не е изненадана от този акт и предрече, че още арабски страни може да последват този пример и да подпишат мирни споразумения с Израел преди президентските избори в САЩ през ноември. / Канал 3



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Започна съдебното дело срещу певицата Диона, обвинена за шофиране след употреба на наркотик
Дата: 23/04, 15:35

Голяма напаст за шофьорите в България в следващите часове и някои ще направят много пари
Дата: 23/04, 15:32

Украйна връща от чужбина мъжете за военна служба
Дата: 23/04, 15:25

Разследват убийства на кучета в Монтанско
Дата: 23/04, 15:22

Може да се премине към онлайн обучение, обяви доцент Кунчев
Дата: 23/04, 15:13

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия