Дъх на ванилия и индийско орехче в Уолдорф пудинг - така е ухаел салонът на първокласния а-ла-карт ресторант на “Титаник” вечерта на 14 срещу 15 април 1912 г. Малко преди трагичния край на презокеанското пътешествие на 1581 пасажери и екипаж, някои от тях са вечеряли с блестящо приготвени и безупречно сервирани ястия като Стрида А Ла Рус и Филе миньон Лили с гъши дроб, сърцевина от артишок и сос Мадейра. Тази пищна последна вечеря на “Титаник” се е превърнала в символ на уловения миг - всеки миг, който е превърнат в специален и изживян като щастлив.
Вдъхновени ли сте от тази идея?
Тогава заповядайте в а-ла-карт салона на ресторант “Манджера” на ул. “Св. Ирина”№5 и серията гурме сет-вечери с автентичното меню за първа класа на най-големия пътнически параход в света по онова време. Скоро тук ще откриете още кулинарни и емоционални предизвикателства като “Вечеря на тъмно”.
Заинтригувани ли сте? Тогава следете Facebook страницата на заведението, за да научите повече за събитията, както и за отбраните винени вкусове от български производители, с които ги отбелязваме.
Отлично като обслужване и разнообразно като а-ла-карт меню
Не всяка вечер е време за тематична вечeря. Понякога удоволствието е в това да хапнеш спокойно, добре обслужен, в приятна компания. Тогава а-ла-карт предложения като бургери, приготвени с качествени продукти на специално барбекю правят края на деня просто чудесен.
Игриво като обедните комбо порции на “Манджера”
Салатка, кюфтенца, бурито или татарски бифтек и десерт - вкусни радости, които се предлагат в готови комбо порции за обяд и се приготвят за точно 10 минути в онзи момент от деня, когато човек усеща нужда да спре за малко времето. И в “Манджера” то наистина се забавя, защото на бюфета с готова храна всичко е организирано да се случва бързо и точно - за да имате повече време за почивка и наслада от вкуса, за да ви осигурим още един уловен миг на пълноценно щастие.
Шарено като турска закуска, сладко като торта за рожден ден
Закуската не е изкушение - тя е жизнено важна. Може да даде пълноценен тон на всеки ден. В кухнята и пекарната на “Манджера” всяка сутрин се приготвят различни предложения, които да се комбинират според вкуса и настроението - баници с прясно точени кори, соленки и козунаци заедно с бекон и вариации на тема яйца.
А не може ли денят ви да започне направо с десерта?
Защо не - на сладкарската витрина на заведението изборът е богат и затова не лесен. Също като разнообразието в каталога с торти за специални събития или като кетъринг менюто с хапки и ритуални погачи на “Манджера”.
Интересно като детска кулинарна работилница
Представете си какво му е на едно дете пред купчинка брашно, топка тесто и точилка, приготвени само за него заедно с готварска шапка и престилка... Колко важни и съсредоточени са малките готвачи по време на съботните кулинарни работилници, в които се учат от специалисти от кухнята на ресторанта, от пекарната и сладкарското ателие. В “Манджера” родителите винаги са спокойни, защото децата им никога не скучаят - хапват, готвят или играят в детския кът - още споделени мигове на удоволствие.
Работно време на Манджера:
Понеделник -събота от 7:30 до 22:30
Неделя 11:00 до 20:00 ч
Адрес: ул. "Света Ирина" 5, телефон 0892 222 861
Facebook страница: Манджера
* публикация
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
Мъж наръга три жени в Швеция
Дата: 20/04, 01:26
Почти 24 хиляди деца са пропуснали доза ваксина срещу коклюш
Дата: 20/04, 01:00
Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 20/04, 00:50
Армения и Азербайджан с важна стъпка към постигането на траен мир
Дата: 20/04, 00:30
20 април 1984 г. - Христо Проданов става първият българин, изкачил Еверест
Дата: 20/04, 00:08