Министър Ангелов: Връщаме редовните брифинги за Ковид 19, глобяваме депутати


Дата: 29/09, 08:32

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

кадър бТВ

Решихме да върнем редовните брифинги на тема Ковид 19, защото искаме до хората да стига истината, а не спекулации или манипулативни твърдения. Брифингите ще бъдат всеки четвъртък в здравното министерство. Те ще се водят от министъра на здравеопазването с представителите на Националния оперативен щаб. 

Това съобщи в ефира на бТВ здравният министър Костадин Ангелов.

Брифингите ще са отворени за журналисти и въпроси. Искаме хората да знаят истината, а не да вярват на слухове, допълни той. И уточни, че брифингите ще се състоят всеки четвъртък от 10 или от 10,30 часа.

Към настоящия момент ситуацията в България е под контрол и няма здравна криза. Ние сме на 26-о място в ЕС по заболеваемост. Така че хората трябва да са спокойни, че нещата се случват както трябва, посочи министърът. 

Броят на болните за последните два месеца в болните не се е променил - около 700-800 в лечебните заведения и около 40-50 в интензивните отделения, коментира той. 

Искам да отправя един апел към хората. Нека хората да не смятат, че ако са прочели една публикация за ставащото зад граница, ние трябва да променяме нашите действия заради тази публикация. Нашите решения са на базата на комплексна информация, увери министърът.

КПП-та към този момент не се предвиждат у нас. Цифрите са такива в момента у нас, че не се налага втвърдяване на мерките. В момента мерките са носене на маски на закрито, спазване на дистанция, дисциплина и дезинфекция, посочи той.

В Народното събрание трябва да се носят маски и го обясних съвсем ясно на депутатите, коментира Ангелов. Да, депутатите трябва да носят маски в пленарната зала. Органите на РЗИ ще си свършат работата по санкционирането на тези, които не изпълняват мерките. Не се интересуваме от това кой от коя партия е, а кой не спазва мерките и ще се налагат глоби. От 2000 до 5000 лева ще е глобата организаторите на конгреса на БСП за техния конгрес. Същата ще е глобата и за посещението на  министър-председателя в Ловеч, защото тези хора, които организират такъв тип събития, трябва да мислят адекватно  съобразно мерките и ограниченията в България, посочи Ангелов. 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



АПИ: Дунав мост ще се ремонтира след лятото
Дата: 23/04, 19:27

Русенска ученичка спечели златен медал за бизнес идея
Дата: 23/04, 19:24

„Средна европейска класа“ напуска ПП-ДБ
Дата: 23/04, 19:09

Министър Запрянов: Догодина ще получим първите 8 изтребителя F-16 Block 70
Дата: 23/04, 18:521 Коментар

Бивш енергиен министър: Моят подпис не стои под споразумението с "Боташ"
Дата: 23/04, 18:412 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия