Сложиха скоба на шофьор инвалид във Варна


Дата: 30/09, 10:48

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Снимки: Владимир Георгиев/„Виждам те КАТ-Варна“

Шофьор с увреждания сподели в популярната група във Фейсбук „Виждам те КАТ-Варна“ недоволството си от работата на синята зона в морския град. Причината е поставена скоба на автомобила му, но и липсата на инвалидни паркоместа в района.

Ето какво пише авторът на публикацията Владимир Георгиев: „Поредната глупост на синя зона – Варна. В близост до мястото, където са ми сложили скобата, имаше разчертани две паркоместа за инвалиди. Разчертавайки подзоните, тези паркоместа бяха заличени. В целия микрорайон има три парко места за инвалиди на километър разстояние. Слагат ми скобата, понеже не е разчелтано мястото, където съм спрял. Няма такава глупава общинска управа“.

 

Постът на шофьора предизвика истинска лавина от коментари за работата на синята зона във Варна. Макар повечето коментиращи да признават, че авторът на публикацията наистина е в нарушение, мнозина изтъкват неудобствата, която платеното паркиране причинява на хората с увреждания.

Според някои от коментиращите, инвалидните паркоместа наистина са намалели. „Петел“ се свърза с шефа на „Общински паркинги и синя зона“ Младен Иванов, който категорично отрече това. Той заяви, че паркоместата за хора с увреждания са станали повече. „По общинската наредба трябваше да са 3% от синята зона, ние решихме да са 4%“, каза Иванов.

Това, което може да се е случило, е недоволният шофьор да е потърсил стари места, които са били преместени. Въпросът тук обаче опира до проектирането на зоната. „Ние сме разчертали това, което ни е предоставил проектанта. Доколкото знам, разполагането на инвалидните места в зоната е съгласувано с организациите на хората с увреждания“, коментира шефът на синята зона във Варна.

Младен Иванов коментира също, че големият проблем всъщност е злоупотребата с инвалидните карти. Това е причината местата за хора с увреждания, които са безплатни, да са заети в повечето от случаите. Иванов каза също, че се очаква среща с варненските народни представители, на които ще предложи промяна в закона, с която да се обвърже инвалидната карта с конкретен автомобил. Така по-лесно ще се спре неправомерното ползване на такива карти от хора без увреждания.

„Има и фалшиви карти“, допълни Младен Иванов и призова гражданите, които знаят за злоупотреби или други нарушения, свързани с ползването на инвалидните места в синята зона, да сигнализират в „Общински паркинги и синя зона“.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ганев, „Тренд“: Ерозията в ПП-ДБ доведе до увеличаване на преднината на ГЕРБ преди изборите
Дата: 24/04, 08:35

Кабинетът на среща с представители на земеделския сектор у нас
Дата: 24/04, 08:33

Агенцията по храните тръгва на проверки
Дата: 24/04, 08:201 Коментар

Това са всички абонати във Варна и областта, които остават без вода днес
Дата: 24/04, 08:16

Шофьор с 2.2 промила алкохол регистрира колата си
Дата: 24/04, 08:092 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия