Дариткова за доклада на ЕК: Споменават ни чак на десета страница. Емил Радев: В ЕП колегите са залети от доноси за България


Дата: 30/09, 16:34

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

кадър: "Дневник"

ЕК оценява усилията на България да се справи с корупцията, която е световен проблем. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова на пресконференция на партията. Тя подчерта в доклада на ЕК за върховенството на закона в ЕС страната ни се споменава чак на десета страница.

Десислава Атанасова допълни, че докладът е обективен и положителен. По нейни думи, комисията оценява положително взаимодействието на правителството и парламента, а също обявеното днес създаване на временна комисия за обсъждане на промените в конституцията. Атанасова допълни, че ЕК дава висока оценка за дейността на КПКОНПИ.

Евродепутатът Емил Радев заяви, че докладът не е дискриминационен и затова вероятно много страни-членки няма да са доволни от него. Той също оцени докладът като положителен, но подчерта, че в него има и критики. Една от тях е за отчетността на главния прокурор, а друга – за прозрачността на собствеността на медиите, каза Радев. Евродепутатът от ГЕРБ изрази съжаление, че политическото напрежение в България се е прехвърлило и на международно ниво в Европейския парламент. По негови думи, евродепутатите били заливани с "доноси" от българската опозиция в последните три месеца.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 24/04, 05:00

Европарламентът прие нови фискални правила за ЕС
Дата: 24/04, 05:00

Предимно слънчево в сряда
Дата: 24/04, 04:00

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 24/04, 03:20

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 24/04, 03:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия