Мишел Стоянова, студентка: Ние сме необременено от страх поколение, което може да премахне насаждания от предишни времена


Дата: 30/09, 22:42

 

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

"Вече три месеца съъм по протестите, но вече трябва да мисля за държавните си изпити. 

Българите сме търпелив народ, но когато границата е прекрачена, ставаме свидетели на настоящата реалност. Това ще бъде началото на една промяна. Това е част от един етап", сподели с водещия Тошко Йорданов по телевизия 7/8 студентката Мишел Стоянова, която участва в протестите.  

"Оставките, които ние очакваме, са първата стъпка. Тази промяна ще продължи години наред, няма да е лека. Ние сме едно поколение, което не е видяло прехода или времето преди него, ние сме необременени, отворени към света и е дошло времето да се намесим и да премахнем тези натоварености от предишни времена. Страхът още го има, по време на подписките за оставките имаше хора, които при вида на камерата бягаха, защото ще им спрат заплатата и пенсията, но важното е, че започнаха да се събуждат. 

Националният интерес трябва да е на първо място, за да може България да се върне на картата на междунаодните отношения като един субект, а не просто обект.

България има нужда от гражданско общество, защото е коректив на тази власт, която беше оставена да действа безконтролно. По мирен начин явно няма да се получат нещата.

Забелязвам тенденция на хора, на които все едно не им пука и не ги засяга това. Когато вървя към протестите, виждам, че на НДК има толкова хора, колкото се събират на протеста. И на мен ми се ходи по заведения, но тази цел сега съм си я сложила присърце, за да си я постигнем. 

Не мога да се преструвам, че всичко е наред, защото не е. Дори на някого в личен план всичко да му е добре, излизайки на улицата виждаш всичко това. Ние имаме дълг да съхраним България, защото тя загива.", изрази мнение момичето. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Почина момиченцето, извадено от утробата на убитата му майка в Газа
Дата: 27/04, 07:33

Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека
Дата: 27/04, 07:30

Предимно слънчево в събота
Дата: 27/04, 07:21

Лазаровден е
Дата: 27/04, 07:11

Хороскоп за събота
Дата: 27/04, 07:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия