Нидерландия промени позицията си срещу носенето на маски


Дата: 30/09, 23:35

Снимка: Pexels

Правителството на Нидерландия днес промени отдавна отстояваната си позиция срещу носенето на маски на обществени места, след като случаите с коронавирус достигнаха рекордни нива, а парламентарното мнозинство призова за решителни мерки, предаде Ройтерс.

По време на дебати в парламента премиерът Марк Рюте призова хората в кралството да носят маски на обществени места, когато социалното дистанциране не е възможно. "Искаме да дадем на цяла Нидерландия един ясен и спешен съвет: отсега нататък носете на обществени места немедицински маски, покриващи устата и носа", каза той.

Това е голяма промяна в политиката, след като в продължение на месеци Рюте и видни медицински експерти твърдяха, че маските са безполезни срещу разпространението на Ковид-19. Наскоро това становище бе остро критикувано по нидерландската телевизия от водещия епидемиолог в САЩ д-р Антъни Фаучи. А днес повечето от парламентарно представените партии за пръв път заявиха, че правителството на Рюте трябва да препоръча доброволното носене на маски, предава БТА.

Новите случаи на коронавирус в Нидерландия достигнаха днес нов рекорден денонощен ръст от 3294, сочат данни, разпространени от здравните власти и цитирани от Ройтерс. Броят на новозаразените отбелязва поредни рекордни стойности почти всеки ден от средата на септември и вчера за пръв път надхвърли прага от 3000.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мъж заплаши лекар с пистолет, арестуваха го
Дата: 29/03, 12:50

БДЖ и "Дойче бан" сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона
Дата: 29/03, 12:401 Коментар

Акад. Денков: Дневният ред на обществото зависи от Румен Радев
Дата: 29/03, 12:31

Катастрофа с жертва край Костенец
Дата: 29/03, 12:10

По 150 лева на месец за храна дават на 650 хиляди българи
Дата: 29/03, 12:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия