Румен Петков с остри думи за реакцията около визитата на Радев в Естония: Просташко институционално поведение


Дата: 21/10, 17:11

Снимка: Булфото

"Просташко институционално поведение". Така лидерът на АБВ Румен Петков нарече начина, по който управляващите в страната ни са постъпили около визитата на президента Румен Радев в Естония.

Припомняме, че докато държавният глава бе в прибалтийската република у нас бе обявено, че визитата е прекратена заради контакт на делегацията ни със заразен с коронавирус. Здравният министър Костадин Ангелов дори заяви, че президентът ще бъде поставен под карантина при кацането. При връщането си у нас обаче Радев показа отрицателен тест.

"Случаят с коронавируса и скандала удря България. Това, разбира се, за Борисов няма никакво значение, него го интересуват шкафчето му и прокурорът да не го прибере. И да няма служебен министър, защото служебният министър ще го прибере. Но начинът, по който постъпихме – това е просташко институционално поведение", каза Петков пред "Актуално".

Относно форума, на който президентът беше поканен, Петков заяви, че „Три морета“ предизвиква ново разделение в Европейския съюз – противопоставя старите и новите членове на Съюза.

"На този форум се гледа като на санитарен контрол между Русия и стара Европа. Трябва да си дадем сметка къде е интересът на България и къде е интересът на Европа", посочи Петков.

"Оставяме настрана, че правителството е взело решение ние, като домакини, да инвестираме 20 млн. лв. във формата, каквото и да означава това. Някой трябва да обясни за какво са тези 20 млн. евро", подчерта лидерът на АБВ.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Бившият шеф на КАТ: Причината за инцидента в Турция не е техническа повреда
Дата: 20/04, 09:58

Излязоха подробности за катастрофата, при която загина Ферарио Спасов
Дата: 20/04, 09:42

Лоши са условията за туризъм в планините
Дата: 20/04, 09:26

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 20/04, 09:20

Автомобил изгоря тази нощ на магистрала Тракия
Дата: 20/04, 09:02

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия