БСП: Правителството изпусна нещата с COVID-кризата и създава хаос


Дата: 27/10, 16:24

Снимка Булфото, архив

Темата за Бюджет 2021 разискват в БСП. Изпълнителното бюро подкрепи Корнелия Нинова, че в бюджета не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България - доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията. От излишък в държавния бюджет преди един месец, сега правителството извежда държавата на над 5 млрд. лева дефицит.

Това е наблюдението на членовете на Изпълнителното бюро на партията, които проведоха днес редовно заседание заедно с народните представители от парламентарната група на левицата, членове на Комисията по бюджет и финанси. Актуализацията на бюджета за 2020 г., както и проектобюджетът за 2021 г. бе тема на заседанието, водено от Нинова. ”Излиза, че до края на годината управляващите ще изхарчат по 1,7 млрд. лева на месец, без да са обяснили къде ще отидат парите”, коментираха членове на ИБ, цитирани от партиния пресцентър. Те са единодушни в извода, че правителството на Борисов е претърпяло пълен провал и в бюджетно отношение, предава БГНЕС. 

В момента БСП има декларативна подкрепа от 13,5%, а ГЕРБ – от 13%, ДПС остават стабилни с 6,9%, а "Демократична България" се стаб... Прочети повече Членовете на ИБ и финансовите експерти от левицата се обединиха около мнението, че бюджетът, който предлагат управляващите ще ипотекира бъдещето на поколения българи. Те посочиха, че това е бюджет, който ще вкара страната ни в дългова спирала, който увеличава дефицита и дълга. Всички те подкрепиха тезата на Корнелия Нинова, че в този бюджет не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България - доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията. БСП ще внесе алтернативни предложения за бюджетът за 2021г. Епидемиологичната обстановка и справянето на управляващите с кризата бе другата основна тема на заседанието, на което за пореден път бе констатирано, че правителството създава хаос и е изпуснало здравните, социални и икономически мерки. Изпълнителното бюро на БСП за пореден път е категорично, че всички разходи за кризата, касаещи здравето на хората трябва да се поемат от държавата.


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Прекален риск провали знаещ варненец в "Стани богат"
Дата: 18/04, 19:40

Социолог: Щом президентът и премиерът не отстъпват, вероятно ще има трето предложение за външен министър
Дата: 18/04, 19:291 Коментар

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 18/04, 19:20

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 18/04, 19:20

Дадоха ръководителя на проекта за интегриран градски транспорт във Варна на прокуратурата
Дата: 18/04, 19:14

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия