Хасан Адемов: Бюджетът за следващата година слага началото на края на финансовата стабилност


Дата: 29/10, 18:04

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър: БТВ

Най-общата оценка за бюджета за следващата година е, че слага началото на края на финансовата стабилност, финансова стабилност, изстрадана през последните години, в това число и в последните 10 години, каза Хасен Адемов, председател на комисията по труд и социална политика в Народното събрание, в ”Лице в лице” по БТВ.

За никого не тайна, че с бюджета за следващата година, се актуализира и за пореден път бюджета за 2020 година, като дефицитът, който се предвижда в бюджета за следващата година заедно с актуализацията за тази година, е около 10 милиарда. Не е ясно дали икономиката в следващите години ще може да компенсира този дефицит. Аргументът, който управляващите противопоставят на това твърдение е, че във всички европейски държави има дефицити, допълни Адемов.

Най-важно е финансовите ресурси как ще бъдат използвани, кои са дейностите и секторите, които трябва да бъдат подпомагани. На преден план излиза ефектът на разходите, защото в тези разходи, 4 милиарда и 400 милиона са повече разходите, предвидени за следващата година. Като само за социално осигуряване, подпомагане и грижи, в сравнение с плана за миналата година, са предвидени повече от 3 милиарда и половина лева,  което е изключително сериозен ръст, очакван от българските пенсионери, от всички, които разчитат на социалната сфера и заплатите в бюдежната сфера, и т.н, каза още Адемов.  

Политиката по доходите е важна политика и тя трябва да бъде приоритет, но по-големият въпрос е каква цел трябва да се постигне. Увеличават се парите в сектора на здравеопазване с 660 милиона, но здравните цели, които трябва да бъдат постигнати, не са ясни. С колко например ще бъде намалена смъртността, какви ще бъдат резултатите, благодарение на изхарчените тези пари, какви ще бъдат резултатите от това, че се унифицират така наречените детски надбавки, тоест унифицира се достъпът до тях, коментира Хасан Адемов.

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Медицинска сестра на първа линия получи 193 лева заплата
Дата: 29/11, 21:10

Започва кандидатстването за помощта от 24 лв. на ден
Дата: 29/11, 20:301 Коментар

"Файненшъл таймс": Еврофондовете увеличиха корупцията и превземането на България
Дата: 29/11, 20:092 Коментара

Веселин Маринов: Наистина се уплаших
Дата: 29/11, 19:53

Обвиняват лекаря на Марадона в предумишлено убийство
Дата: 29/11, 19:141 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия