Горан Благоев: Напуснах БНТ заради чувството, че се намирам в мутренска среда


Дата: 01/12, 19:43

Снимка Булфото, архив

"От вчера вече не съм служител на БНТ. След 28 години и половина казах "Довиждане на институцията, която ме изгради като професионалист. Направих този избор с пълната убеденост, че там, където започна да властва примирението, безхарактерността, посредствеността, аз повече не мога да имам място", написа дългогодишният водещ на "Вяра и общество" по БНТ Горан Благоев във Фейсбук, цитиран от dnevnik.bg.

Между Благоев и генералния директор на БНТ Емил Кошлуков имаше напрежение от началото на лятото, когато повторения на "Вяра и общество" отпаднаха от лятната схема на телевизията. Тогава Благоев намекна, че самото предаване ще бъде свалено от ефир през есента. "Вяра и общество" съществува от 15 години, но ръководството на БПЦ отдавна е в обтегнати отношения с Благоев, като от 2014 г. клирици не участват в предаването. През лятото синодът излезе с декларация, с която застана на страната на директора на БНТ Емил Кошлуков. Казусът доведе до протести в защита и срещу предаването, до реакция на журналистическа организация и изслушване на генералния директор на БНТ от Съвета за електронни медии (СЕМ). Впоследствие през септември "Вяра и общество" беше свалено от екран, а на негово място започна друго религиозно предаване с нов водещ. По същото време Благоев стана учредител на партията на бившия вътрешен министър и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов - "Републиканци за България".

"Изминалите три месеца ми дадоха да разбера как са се чувствали неудобните личности след девети септември 1944 г. Благодаря за това откровение на Кошлуков и лакеите му. Няма как обаче да им благодаря за едно натрапчиво чувство, което досега не съм изпитвал по коридорите на "Сан Стефано" - чувството, че се намирам в някаква мутренска среда. Това досега не е било в БНТ. Както се знае на този свят, вечен е само Бог. Ние сме преходни - нашето пребиваване в БНТ също. Тръгвам си с благодарност към всички, с които професионалният път ме срещна през тези изминали 28 години и половина", пише още Благоев.

Той благодари за удоволствието от съвместната работа, съпричастността и подкрепата, дори за изпитанията, които сте ми сервирали.

"Тръгвам си с обич към всички колеги, които остават и нямат друг избор, освен да търпят кошлуковизацията на БНТ, към колегите, които трябва да търпят подлостите и лъжите на този човек и лакеите му, защото нямат възможност да отидат другаде", пише бившият водещ.

В статуса си той казва още че "изпитва болка към колегите, които през тези изминали три месеца демонстрираха своето безгръбначие и угодничество към силните на деня! То неминуемо спомага за затъването на БНТ в тресавището, в което тя се намира".

Благоев смята, че Кошлуков така и не е разбрал какво е БНТ и каква трябва да бъде. "Непротивенето на злото е съпричастност на самото зло. От БНТ можеш да си тръгнеш не само заради по-висока заплата другаде, Кошлуков. От БНТ може да си тръгнеш и заради свободата и истината. Защото не само заради хляба живее човек. А къде ще продължа професионалния си път - ще ви споделя при следващата ни среща. Бог да благослови и приятелите, и враговете!", завършва своя статус Благоев.

Пред "Дневник" генералният директор Кошлуков заяви, че Благоев е напуснал по негово съгласие и че няма какво да коментира по твърденията в статуса на бившия водещ. Кошлуков заяви, че не е запознат с него.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Байрактаров: Искат нарочно една смазана средна класа да гласува, а не независимите българи по света
Дата: 15/01, 21:03

Захарова: Диалогът между Москва и Вашингтон не се е подобрил
Дата: 15/01, 20:57

Кристалина Георгиева: Харчете колкото можете, след това похарчете още малко
Дата: 15/01, 20:51

Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп! Не се гаси туй, що не гасне!
Дата: 15/01, 20:302 Коментара

"Системата ни убива" пред БНТ: Не чакаме папата. Това всичко е за "Шкембе войвода"
Дата: 15/01, 20:25

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2021 | Пълна версия