Захарова: Диалогът между Москва и Вашингтон не се е подобрил


Дата: 15/01, 20:57

Снимка Фейсбук/Мария Захарова

Мария Захарова направи изявление за отношенията между Русия - САЩ. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова се съгласи с констатацията на американския държавен секретар Майк Помпейо, че диалогът между Москва и Вашингтон не се е подобрил през последните четири години.

"Неприятелските и деструктивни стъпки на Съединените щати, насочени към задълбочаване на кризата в двустранните отношения, включваха въвеждането на различни антируски санкции и фактически разрушаване на цялата архитектура на контрола над въоръженията и заплахи и просто някакви абсурдни изявления. В крайна сметка се налага със съжаление да констатираме, че не бяха намерени пътища за подобряване на отношенията с администрацията на Тръмп, но не по наша вина", заяви Захарова, като изрази задоволството си от факта, че профилът на Помпейо в „Туитър“ все още не е блокиран и той свободно може да изказва мнението си, пише bnr.bg.

По думите й Русия е готова да обсъжда натрупаните в двустранните отношения спорни въпроси, ако и американската страна прояви интерес:

"Смятаме, че като за начало трябва да се прекрати манипулацията на общественото мнение в самите Съединени щати, да спре активната русофобска кампания сред американския народ и разбира се, да спре потокът от фалшиви новини по отношение на нашата страна, който активно се спонсорира и лобира от определена част от американския политически истаблишмънт“, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нарушители на пътя платиха над 2,6 млн. лв. от глоби само за седмица
Дата: 26/04, 16:05

Разобличиха две жени, престрували се на болни, за да вземат 100 000 лева от държавата
Дата: 26/04, 16:021 Коментар

Тежка верижна катастрофа с много коли на Харамията край Варна
Дата: 26/04, 15:55

Арестуван е руският журналист Сергей Мингазов в Хабаровск
Дата: 26/04, 15:52

Отново отложиха делото за столичните избори
Дата: 26/04, 15:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия