Световната здравна организация (СЗО) препоръча да не се изисква документ за ваксина срещу коронавирус като условие за международни пътувания


Дата: 16/01, 01:34

Снимка Pixabay

Какви са препоръките на СЗО. Всичко ново тук:

Аргументът е, че има „критични неизвестни“ относно ефективността на ваксините при намаляване на заразата, както и ограничената наличност, съобщи „Гардиън“.

„Понастоящем не въвеждайте изисквания за доказателство за ваксинация или имунитет за международни пътувания като условие за влизане, тъй като все още има критични неизвестни по отношение на ефикасността на ваксинацията за намаляване на заразяването и ограничената наличност на ваксини“, смята комисията по извънредни ситуации на СЗО.

Доказателството за ваксинация не трябва да освобождава пътуващите от спазването на обявените мерки при международни пътувания, насочени към намаляване на риска от заразяване.

В списъка с препоръки 19-членният екип от независими експерти на СЗО призовава страните да наблюдават за мутации на вируса като тези, идентифицирани във Великобритания и Южна Африка, за да оценят ефекта на ваксините върху тях.

Те призовават за насърчаване на трансфера на технологии в страни с ниски и средни доходи с потенциален капацитет за ускоряване на глобалното производство на ваксини срещу Covid-19.

Необходими са и допълнителни изследвания относно „критичните неизвестни“ за ефективността на ваксинацията срещу коронавирус при заразяване, продължителността на имунитета срещу заболяването и асимптомното протичане на болестта, както и продължителността на имунитета след инфекция или ваксинация и защитата след еднократна доза, смятат експертите на СЗО.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Москов: Най-бедните обедняха с 30% за последните 3 години. Асен Василев е като прероден Румен Гечев
Дата: 26/04, 18:02

Цончо Ганев: Нямаше нищо по-нормално от това да гласуваме за оставката на Желязков
Дата: 26/04, 17:461 Коментар

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 26/04, 17:40

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 26/04, 17:40

Кабинетът освободи шестима областни управители
Дата: 26/04, 17:361 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия