Минусови температури и през новата седмица


Дата: 17/01, 14:24

Снимка Pexels

Студовете продължават. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и слабо ще се повиши. През следващото денонощие от югозапад облачността ще намалява. През деня над по-голямата част от страната ще е слънчево, повече облаци ще има над североизточните райони, предава novini.bg.

През нощта ще бъде почти тихо, през деня ще духа слаб, в Дунавската равнина и Предбалкана до умерен запад-северозападен вятър. Сутринта ще е студено с минимални температури предимно между минус 11 и минус 6 градуса, а максималните ще са между минус 3 и 2 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, повече облаци ще има над северното крайбрежие, където ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 1 и 2 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 8-9 градуса.

Над планините облачността ще намалява до предимно слънчево. В сутрешните часове по-високите части на планините от Западна България все още ще прехвърча сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Студено време с максимална температура на височина 1200 метра около минус 8 градуса, на 2000 метра - около минус 14 градуса.

Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време. През първия ден ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен, вятър от запад-северозапад, а през втория от югозапад. Ще започне повишение на температурите, първо на дневните и в сряда максималните ще са между 4 и 9 градуса, докато минималните ще са все още ниски, на места в Северна България до около минус 10 градуса.

Сутрин в отделни райони в низините и котловините, при стихване на вятъра, ще се образува мъгла.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Завод от НРБ процъфтява във Варна и раздава милиони печалба на хората
Дата: 29/03, 14:45

Събота и неделя времето поднася голяма изненада, а на 1 април пада рекорд
Дата: 29/03, 14:41

На 1 април ще тестват сирените за тревога в София
Дата: 29/03, 14:40

Изрязаха неприлични кадри от Ергенът по БТВ с Васка
Дата: 29/03, 14:28

Таджикистан арестува 9 души заради връзки с атентата в Крокус
Дата: 29/03, 14:22

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия