Уреди за бавно готвене – какви са предимствата им?


Дата: 21/01, 13:19

Съвременният ритъм на живот определено наложи своите нови правила, включително и по отношение на здравословното приготвяне на храната. В това отношение модерните уреди за бавно готвене са незаменими.

Затова и обработените по този начин храни започнаха все по-често да се появяват на масата. Производителите на подобни уреди предлагат разнообразни варианти, които не само ви помагат да спестите време за готвене, но и се грижат за вашето здраве. Колегите от ladybook.bg споделят най-важното, което трябва да знаем за тези уреди.

Уреди за бавно готвене – къде е фокусът?

Каква е разликата между тези уреди за готвене и конвенционалните? На първо място в тях храните се подлагат на деликатна топлинна обработка. Това се улеснява от дизайна. Външно устройството представлява тенджера, състояща се от външна обвивка и вътрешна купа, която обикновено е изработена от керамика.

Храната не се пържи и не се вари, течностите на практика не се изпаряват. Следователно е необходима 2 пъти по-малко вода, отколкото при готвене в обикновена тенджера. Ефектът се постига и поради факта, че храната в камерата се нагрява от всички страни, тъй като нагревателните елементи са разположени не само отдолу, но и по стените на устройството.

Контейнерът е покрит със стъклен капак отгоре. Също така няма нужда да добавяте масло - дори без мазнини храната не изгаря.

Важна особеност на модерните уреди за бавно готвене е, че капакът може да се свали по време на готвенето и да се добавят допълнителни съставки, както и да се разбърка ястието. За сравнение, в една тенджера под налягане камерата е херметически затворена.

Новият метод на готвене помага да се запазят максимално витамините и минералите в храните, които консумираме. В уредите за бавно готвене можете да приготвяте всичко, включително и „селски“ деликатеси – дори и жилавите меса, включително дивечовите, получават изключително деликатен вкус.

Уредите за бавно готвене са подходящи за приготвяне на:


 

Как да изберем уреди за бавно готвене

Обърнете внимание на следните характеристики:

Вижте още полезна информация за уредите за бавно готвене на https://ladybook.bg/top-10-sveta-za-izpolzvane-na-ured-za-bavno-gotvene/

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 25/04, 04:40

Облаци и по-ниски температури в четвъртък
Дата: 25/04, 04:00

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 03:10

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 25/04, 03:10

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 25/04, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия