Съвременният ритъм на живот определено наложи своите нови правила, включително и по отношение на здравословното приготвяне на храната. В това отношение модерните уреди за бавно готвене са незаменими.
Затова и обработените по този начин храни започнаха все по-често да се появяват на масата. Производителите на подобни уреди предлагат разнообразни варианти, които не само ви помагат да спестите време за готвене, но и се грижат за вашето здраве. Колегите от ladybook.bg споделят най-важното, което трябва да знаем за тези уреди.
Каква е разликата между тези уреди за готвене и конвенционалните? На първо място в тях храните се подлагат на деликатна топлинна обработка. Това се улеснява от дизайна. Външно устройството представлява тенджера, състояща се от външна обвивка и вътрешна купа, която обикновено е изработена от керамика.
Храната не се пържи и не се вари, течностите на практика не се изпаряват. Следователно е необходима 2 пъти по-малко вода, отколкото при готвене в обикновена тенджера. Ефектът се постига и поради факта, че храната в камерата се нагрява от всички страни, тъй като нагревателните елементи са разположени не само отдолу, но и по стените на устройството.
Контейнерът е покрит със стъклен капак отгоре. Също така няма нужда да добавяте масло - дори без мазнини храната не изгаря.
Важна особеност на модерните уреди за бавно готвене е, че капакът може да се свали по време на готвенето и да се добавят допълнителни съставки, както и да се разбърка ястието. За сравнение, в една тенджера под налягане камерата е херметически затворена.
Новият метод на готвене помага да се запазят максимално витамините и минералите в храните, които консумираме. В уредите за бавно готвене можете да приготвяте всичко, включително и „селски“ деликатеси – дори и жилавите меса, включително дивечовите, получават изключително деликатен вкус.
Бульони
Месо
Яхния
Конфитюри
Сладка
Детски зеленчукови и плодови пюрета
Бобови растения и други ястия, които изискват продължително готвене
Обърнете внимание на следните характеристики:
Захранване на устройството - при най-мощните модели тази цифра достига 2 kW, но за готвене при температура от 70 ° C са достатъчни и 320 вата.
Обем на купата - капацитетът може да достигне 25 литра, но за семейство от 2–4 души е подходяща купа от 2–3 литра.
Форма на тялото - кръгла или квадратна.
Материал на вътрешната купа – може да изберете с незалепващо покритие или керамична.
Брой режими – редно е уредът да разполага с поне два режима - бавен и бърз, осигуряващи готвене съответно за 6-8 часа и 3-5 часа.
Тип контрол – сензорен или механичен.
Таймер – винаги е от полза.
Автоматично изключване - без тази функция уредът ще трябва да се изключи ръчно.
Електронен дисплей – необходим е за по-точно управление на устройството.
Вижте още полезна информация за уредите за бавно готвене на https://ladybook.bg/top-10-sveta-za-izpolzvane-na-ured-za-bavno-gotvene/
*публикация
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 25/04, 04:40
Облаци и по-ниски температури в четвъртък
Дата: 25/04, 04:00
Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 03:10
За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 25/04, 03:10
Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 25/04, 03:00