Лъчезар Борисов: България може да се окаже сред лидерите в ЕС по потребление


Дата: 22/01, 17:57

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Кадър: БТВ

Оптимистични неща за финансовото състояние на страната каза в ефира на "Лице в лице" по БТВ икономическият министър Лъчезар Борисов.


"Към момента 1,370 милиарда лева под една или друга форма са инжектирани в бизнеса. България поддържа своето потребление, то дори расте по време на криза. Това бе отчетено от всички  Тоест, един от най-важните факти на икономическия растеж - потреблението, е на много силен план, и България може би ще се окаже една от държавите в ЕС, която по линия на потреблението и поддържането на неговите нива, ще бъде един от лидерите в ЕС. Ще бъде лидер и по поддържане на макроикономическа и финансова стабилност, изхождайки от показателя държавен дълг съотнесен към БВП. Очакваме да приключим 2020 г. четири пъти по-добре от средното в ЕС. По отношение на дефицита отново в пъти по-добре. Реално в България икономиката не беше затворена, както икономиките на други държави", каза той.
"Ако нямаше ковид ситуация в българската икономика щяхме да приключим с нулев дефицит. Приходите щяха да са с 3-5 процента по-високи. С последната иновативна мярка ще докоснем над 8000 фирми, с които ще раздадем над 115 милиона лева, което ще започне понеделник. Такава мярка, толкова бърза, не е реализирана в Европа до момента. Тези пари са за ресторантьорството, фитнесите и някои частни училища и детски градини, които са били принудени да спрат работа. През двете министерства - на икономиката и социалното, сме спасили над 250 000 работни места чрез мерките 60:40 и 80:20", категоричен бе министърът.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Окупираха с палатки арменския Парламент
Дата: 26/02, 18:14

Черно море без Иса и срещу Берое
Дата: 26/02, 17:47

Военният министър летя с един от ремонтираните самолети Су-25
Дата: 26/02, 17:45

Министърът на транспорта: Готови сме веднага да платим 660 милиона лева с ДДС за Летище София
Дата: 26/02, 17:42

Сергей Лавров: Руската армия е била предупредена от американската страна за въздушен удар по Сирия
Дата: 26/02, 17:151 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2021 | Пълна версия